Akbank

Akbank’ın sendikasından son dakika açıklaması

6 aylık dönem karı yüzde 40 civarında artmasına rağmen “6 aylık kar hedefi tutmadığı” gerekçesiyle çalışanlarına prim vermeyeceğini açıklayan Akbank ile ilgili çalışanlarının sosyal medya üzerinden tepkisi devam ederken, bir önemli açıklama da yetki alamadığı için son toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başlayamayan sendika Banksis’ten geldi. Banksis, internet sitesi üzerinden yaptığı açıklama ile yeterli üye sayısına ulaşabilmeleri için Akbank çalışanlarını yeniden üye olmaya davet etti.

Konu ile ilgili olarak Banksis’ten yapılan açıklamada, BDDK nın 2021 yılı verilerine göre, Sektörün ilk 4 Özel Bankası (Akbank,İş B.,Garanti,YKB.) arasında en iyi karı sağlayan bankanın Akbank olduğu dikkat çekilerek, ” Aynı grup 4 Banka arasında “ÜST YÖNETİCİ ÖDEMELERİ”nde Akbank 1. Sırada bulunuyor. Yani en çok primi sana “Sektörün en iyi Bankacısı sensin” deyip hakkın olan primini kesenler alıyorlar !! Şube organizasyonlarındaki tutarsızlıklardan, üretim süreçlerindeki başarısızlıklara, giderek yükselen personel karşıtlığına ve çalışan huzursuzluklarının nedeni olanlar, ULUSLARARASI ÖLÇEKTE BAŞARI PEŞİNDEKİ BU KURUMA 3 GÜN KEPENK KAPATTIRANLAR ödüllendirilirken, Senin hakettiğin performans primin ödenmiyorsun”dedi.

ÜYE OLMAYA DAVET ETTİ

Sendika, son toplu iş sözleşmesi görüşmelerine üye sayısının yeterli olmamasından dolayı yetki alamadığını da belirterek,  görüşmelerin yeniden başlaması için Akbanklılar’ın yeniden e-devlet üzerinden üye olmalarını istedi.

Bilindiği gibi, Banksis, 2017 yılında grev kararı almış ve Bakanlar Kurulu tarafından bu ertelenmişti. Bu ertelemeden sonra bazı Akbank çalışanları sendikadan istifa etmişti. Banksis, o dönem bir açıklama yaparak üyeleri istifa için yönetim tarafından baskı yapıldığını iddia etmişti.