CHP Sözcüsü Öztrak: Merkez Bankası Başkanı’na gereken mesajlarımızı ilettik!

yazar:

kategori: ,

Lira’da ağır değer kayıpları yaşanırken CHP yönetimi tarafından Merkez Bankası’na yapılan ziyareti ve dolar/TL’deki artışın nereye gittiğini CHP Sözcüsü Faik Öztrak Evren Devrim Zelyut’a  anlattı.

Dolar/TL rekorlar kırarken vatandaşa çıkacak ekonomik faturanın büyümemesi için muhalefet harekete geçti. Daha önce Kanal İstanbul ile oluşacak kaynak israfının önlenmesi için devreye giren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz hafta TCMB’yi ziyaret etti. Bu ziyareti CHP
Öztrak neden böyle bir ziyaret yapıldığını şu sözlerle açıkladı:

“Baktığımız zaman Türk ekonomisinin kötü yönetildiğini görüyoruz. Bu kötü yönetimin en büyük oyuncularından birisi de Merkez Bankası, özellikle de Saray’ın Merkez Bankası üzerinde kurmuş olduğu ağır vesayeti. Nitekim Merkez Bankası Başkanı’nın bundan üç hafta önce oyun içinde kural değiştirmesi, yani hatırlayın demişti ki, ‘faizleri ben hiçbir zaman enflasyonun altına indirmeyeceğim’ ama baktı ki enflasyon düşmüyor, yukarı gidiyor, benim söylediğim o enflasyon değil ben artık çekirdek enflasyonu dikkate alacağım dedi. Bir kural değişikliğine gitti ve o tarihten sonra Türk Lirası dolar karşısında hızla değer kaybetmeye başladı, Türk parasının pul olma süreci hızlandı.”
Öztrak Lira’nın değer kaybının topluma büyük maliyet getirdiğini işaret ederek şöyle devam etti,
“Bugün dönüp baktığımızda Türkiye ekonomisinin gidişinin hiç de hayra alamet olmadığını ve bunun faturasının ciddi ölçüde milletimize çıktığını ve yine bu faturayı artık ayan beyan görüldüğü gibi iktidara yürüyen bir CHP var, iktidara yürüyen CHP’nin karşı karşıya kalacağı faturanın konuşulması ve bu faturanın daha fazla büyütülmemesi için neler yapılması gerektiği konusunda görüşlerimizin aktarılması amacı ile genel başkanımızın vermiş olduğu bir kararla Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nı gittik ziyaret ettik.”