Merkez pas geçerse dolar 9 liranın altına iner

HSBC, günlük yatırım bülteninde Merkez Bankası’nın yarınki toplantısında faiz kararına yönelik yorumda bulundu. HSBC, son bir ayda yaşanan TL’deki değer kaybına rağmen faiz indirimine devam edebileceğini dikkat çekti.

İşte bankanın faiz kararına yönelik yorumu:

“Bloomberg anketine göre piyasa beklentisi ve HSBC Portföy olarak tahminimiz faiz oranının 1 puan indirimle %17’ye düşürüleceği yönünde. Merkez Bankası’nın ticari kredilerde yavaşlamaya odaklanarak TL’de Eylül başından bu yana yaşanan değer kaybına rağmen faiz indirimine devam edeceğini değerlendiriyoruz. 100 baz puanlık bir faiz indiriminin TL’de önemli oranda fiyatlanmış olması nedeniyle de Merkez Bankası’nın faizi indirmesini bekliyoruz. Sonraki aylarda enflasyonda faiz indirimlerine alan açacak önemli bir düşüş görülmeyecek olması da bankanın Ekim’de durmayabileceğine ve faiz indirimine devam edebileceğine işaret ediyor.
Dünkü piyasa hareketinin Merkez Bankası’nın piyasanın beklediğinden daha düşük bir oranda faiz indirimi yapma ihtimalini yansıttığını düşünüyoruz. Merkez Bankası’nın beklenenin aksine faizleri değiştirmediği durumunda dolar/TL yurtdışı yatırımcıların TL swap piyasasındaki düşük pozisyonu nedeniyle bir miktar yatırım çekebilir. Böyle bir senaryoda dolar/TL’nin 9.00 seviyesini aşağı yönde deneyebileceğini değerlendiriyoruz. Fakat ana senaryomuz Merkez Bankası’nın yarın faizi 100 baz puan düşürmesi.”