TEB’DEN EN TEKNOLOJİK ÜRÜN

yazar:

kategori:

TEB’in bulut üzerinden temassız mobil ödeme uygulamasıyla artık SIM kart değiştirmeye veya fiziki kredi kartına gerek kalmadan, cep telefonundan anında ödeme mümkün
Türk Ekonomi Bankası (TEB), Visa Europe ve mobil ödemeler alanında inovatif çözümler sunan Metamorfoz ortaklığıyla geliştirdiği bulut üzerinden temassız mobil ödeme uygulamasıyla, kredi kartı müşterilerinin ödeme işlemlerini akıllı cep telefonları üzerinden daha hızlı ve kolay bir şekilde yapmalarını sağlayacak. 

TEB açıklamasına göre, temassız ödeme deneyiminde yeni bir dönem başlatan bulut teknolojisiyle fiziki olarak kart taşımaya ve GSM operatörüne giderek SIM kart değiştirmeye gerek olmuyor. Banka, uygulamayı yakın bir zamanda kullanıma sunmaya hazırlanıyor. 

Açıklamada görüşlerine yer verilen TEB Bireysel ve Özel Bankacılık Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Mendi, özellikle son yıllarda teknolojinin hızla gelişmesiyle ödeme sistemlerinde de bu yönde değişiklikler yaşandığını, bu doğrultuda, tüm dünyada ödeme alışkanlıklarını kolaylaştıran yeni sistemler geliştirildiğini belirtti.