ANKETTEN MOBBİGN VE MUTSUZLUK ÇIKTI

yazar:

kategori:

Bankacılar arasında yapılan anketten mobbign ve mutsuzluk çıktı. Bankacıların büyük bir bölümü başka iş arıyor.
PARAMEDYA.com tarafından hazırlanan BANKACILAR ANKET sonuçları açıklandı.
ortaya çıkan sonuçlara göre, bankacıların yüzde 60’a yakını işyerinde mobbing yani psikolojik taciz gördüğünü belirtti. 
İşte anket sonuçları:
İŞİNİZİ SEVİYORMUSUNUZ?

Ankette  katılımcıların yüzde 27’si  işini kısmen sevdiğini söylüyor.  Hiç sevmeyenlerin oranı ise  yüzde 23.  anketin bu bölümünde dikkat çeken ise  işini çok seviyorum diyenlerin oranının sadece yüzde 8 olması. Yani bankacıların yüzde 8’i işini severek yapıyor.
BAŞKA SEKTÖRE GEÇMEYİ DÜŞÜNÜYORMUSUNUZ?

Anketin bu sorusuna verilen yanıtlar ise gerçekten düşünülecek türden.  Bu soruya sadece yüzde  4’ü başka sektöre geçmeyi düşünmüyor. Yüzde 39’u son derece sık sektör değiştirmeyi düşünürken, yüzde 31’i sık sık yüzde 17’si ise orta sıklıkta değişiklik düşünüyor.  Bu sorunun genel toplamına göre bankacıların yüzde 96’sı imkan bulsa başka sektöre geçecek.
İŞYERİNDE MOBBİNG YAPILIYOR MU?

Bu sorunun yanıtı Türkiye’de mobbingin hangi boyutta olduğuru gözler önüne seriyor. Ankete katılan bankacıların sadece yüzde 6’sı hiç mobbing yapılmıyor yanıtını verdi.  Yüzde 65’i ise oldukça sık yanıtını verirken biraz diyenlerin oranı ise yüzde 29.
MUTLUMUSUNUZ?

Bankacı olup da mutlu olmak mümkün mü? Bu soruya bankacıların büyük bir bölümü mutsuz olduğunu belirterek yanıtlıyor.  Yüzde 5’lik bir bölüm son derece mutlu olduğunu beyan ederken yüzde 2’lik kesim ise çok mutlu olduğunu  belirtiyor. Hiç mutlu olmayanların oranı ise yüzde 46. Yani bankacıların yarısı mutsuz.
MÜŞTERİ MEMNUNİYETİ Mİ PERSONEL Mİ?
Bankalar sık sık yaptığı müşteri memnuniyeti anketine karşılık personel memnuniyeti anketi de yapıyorlar. ancak bu anketlerin sonucu malesef sadece İnsan Kaynakları’nda kalıyor ve yapılmak için yapılmış oluyor. Yine bu anketlerin büyük bir bölümünde personel baskı altında tutularak  olumlu görüş belirtiliyor.