ziraat bankası

Kamu bankaları faiz indiriyor Tüm kredilerde 2 puanlık indirim geliyor!

Konut kredisi faizleri düşecek mi? Türkiye bu soruya yanıt beklerken ilk olumlu haber kamu bankalarından gelecek.

Merkez Bankası’nın son 2 ayda 300 baz puan indirmesine rağmen bankaların kredi faizlerini düşürmemesi dikkat çekiyor. Ancak 3 kamu bankasının yarından itibaren en az 2 puanlık kredi faiz indirimine gideceği belirtiliyor.

Bankacılık kulislerindeki iddialara göre, Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halk Bankası yarından itibaren başta konut kredisi olmak üzere tüm kredi ürünlerinde 2 puanlık faiz indirimine gidecek. Kamu bankalarından yarın ayrı ayrı açıklama yapması bekleniyor.

öte yandan bazı özel bankaların bireysel kredilerde faiz oranlarını tam tersi 1’er puanlık bir artış içinde oldukları öne sürüldü.  Bankalar konut kredisi konusunda istekli değiller. Ancak kamu bankalarının kredi faizinde yapacakları düşüş sonrası rekabet açısından indirim yapmak zorunda kalacakları da öne sünülüyor.

Piyasada en düşük konut kredisi oranı 1.37 ile kamu bankalarında bulunuyor. Ancak kamu bankaları son bir aydır konut kredisi konusunda iştahsız davarıyorlar. Özel bankalar ise konut kredisini geçen ay 1.40’a çekmişti.