İstenmeyen adamlara çözüm aranıyor!

yazar:

kategori: ,

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Ankara’nın Osman Kavala’nın serbest bırakılmasını talep eden bir açıklama yayımlayan 10 büyükelçinin ‘istenmeyen kişi’ ilan edilmemesinin yollarını aradığını belirtti..  Bu sabah itibariyle Cumhurbaşkanlığı  Külliyesi’nde ekonomi kurmayları ve dışişlerinden bir ekibin katıldığı bir toplantı yapıldığı öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a  kararın olası sonuçlarının yanı sıra Türk lirası üzerindeki olumsuzlukların da anlatıldığı öne sürülüyor.

Toplantıdan henüz net bir sonuç çıkmaz iken, istenmeyen adam ilanı fikrinin yavaş yavaş ortadan kalkmaya başladığı da öne sürülüyor.

Toplantıdan olumlu görüşün hakim olduğu yolundaki sızan bilgiler doların hafif gevşemesine borsanın da alım yönünde ağırlık kazanmasına neden oldu.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in davetine icabetle yarın Azerbaycan’a günübirlik çalışma ziyaretinde bulunacak. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Vatan Muharebesi neticesinde işgalden kurtarılan Fuzuli’deki Uluslararası Havalimanının açılışıyla bölgede yapılan kara yolunun ve Zengilan’da Türkiye’nin de katkılarıyla inşa edilecek Akıllı Tarım Kampüsü’nün temel atma törenlerine katılacak.

Ziyarette Türkiye-Azerbaycan ilişkileri tüm veçheleriyle gözden geçirilecek, iki ülke arasındaki iş birliğinin daha da derinleştirilmesi için atılacak adımlar ele alınacak.  Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra güncel, bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında fikir teatisinde bulunulması da öngörülüyor.

Erdoğan’ın konu ile ilgili ziyaret öncesi bir açıklama yapması bekleniyor.