Yapı Kredi Bankası

Parasını banka hisselerine yatıranlar kazandı Yapı Kredi 1 ayda yüzde 18 kazandırdı

Merkez Bankası’nın gösterge faizini yüzde 16’ya çekmesi mevduatın borsaya yönelmesine neden oldu. Para girişi ile birlikte borsa banka hisseleri sayesinde yükselirken, en yüksek getiriyi son bir ayda Yapı Kredi Bankası hisse senedi sağladı. Yapı Kredi Bankası son bir ayda yatırımcısına yüzde 18 getiri sağladı. Bu hisse son bir yılda ise yüzde 35 gibi oldukça ciddi bir getiriyi yatırımcılarına sağladı.
AKBANK YÜZDE 14.5 KAZANDIRDI
Borsada yatırımcısının yüzünü güldüren bir başka banka hisse senedi Akbank oldu. Akbank hisse senedi yatırımcısına son bir ayda yüzde 14.5 kazandırdı. Bu bankanın hisse senedi son bir yılda ise yüzde 30 getiri sağladı.
İŞ BANKASI DA KAZANDIRDI
İş Bankası diğer banka hisseleri kadar olmasa da yatırımcısına son bir ayda kazandıran hisseler oldu. İş Bankası son bir ayda yüzde 12.17 kazandırırken, yıllık getirisi ise yüzde 17 oldu.
GARANTİ BANKASI
Garanti Bankası son bir ayda yabancı satışına rağmen yatırımcısına yüzde 9.48 kazandırdı. Garanti hisseleri aylık bazda diğer bankalara oranla daha az kazandırırken, yıllık getirisi ise borsanın en iyi senetleri arasında yer alıyor. Garanti Bankası hisse senedi yıllıkta yüzde 57.2 gibi oldukça yüksek getiri sağladı.
KAMULAR AZ AMA KAZANDIRDI
Kamu hisseleri uzun bir aradan sonra yatırımcısına son bir ayda kazandırdı. Vakıfbank hisse senedi son bir ayda yüzde 8.92 getiri sağlarken, yıllık bazda yüzde 7 kaybettirdi. Yine bir başta kamu banka hisse senedi olan Halkbank ise yatırımcısına son bir ayda yüzde 4.68 kazandırdı. Yıllık kaybı ise yüzde 5’e yakın oldu.