İHA hissesinde satış şoku!

Borsada bir biri ardına yapılan halka arzlara bir yenisi daha eklenirken, İhlas Haber Ajansı hisse yatırımcısı bugün büyük bir şok yaşadı. 39.355 yatırımcının katıldığı ve sadece bir kişiye maksimum 559 Adet hisse dağıtılan halka arzda, daha ikinci günü gelen büyük satışlarla arz fiyatının altında kapanış yapıldı.

İHA’nın halka arzında, 1 TL nominal bedelli paylar 4,60 TL sabit fiyat üzerinden satış yapılmıştı. Halka arzda 12 milyon lot alışın karşılanmaması ve küçük lotlarla taleplere karşılık verilmesi bu hisse senedi ile ilgili beklentileri de yükseltmişti. Borsada özellikle İhlas Grubu hisselerinde pozisyon alan grupların sosyal medya üzerinden senedin bir kaç tavan yapacağına yönelik beklentiler hızla yayılmıştı. Ancak hisse senedi işlem gördüğü ikinci gün gelen satışlarla, arz fiyatının altına geldi. Hisse senedinde en dikkat çeken ise yatırımcıya 559 lot ile yapılan halka arzda dün öğleden sonra yüzbinlerce lotluk satışlar oldu.

Hisse senedi gün içinde en yüksek 5.45 TL’den işlem görürken, gün sonunda 4.57 TL’ye kadar geriledi. Günü yüzde 10’a yakın değer kaybı ile tamamlayan senette Ziraat Yatırım 1.6 milyon, Vakıf ise 1.5 milyon lot satış yaptı. Hisse senedinde en ilginç olan ise Deniz Yatırım ve İş Yatırım’ın 15 milyon lotun üzerinde işlemleri oldu.

Hisse senedinde 559 lotu bize zor almasına rağmen bu kadar yüksek lotlarla gelen satışlar küçük yatırımcıların tepkisine neden oldu.