ziraat bankası

Ziraat Bankası’ndan son dakika kararı: Enflasyona endeksli tüm mevduat ürünlerini durdurdu.

Ziraat Bankası’nın uzun bir süredir müşterilerine sunduğu ve büyük ilgi gören enflasyona endeksli tüm mevduat ürünlerini durdurdu. Bu ürün müşterilere bugün itibariyle kapatılırken, vadesi gelenler için normal mevduat işleyişi geçerli olacak.

Ziraat Bankası bu konuda henüz resmi bir açıklama yapmazken, bugün vadesi biten müşterilere yenileme yapılmadı. Yine bu ürüne internet üzerinden yatırım yapmak isteyen müşteriler de sayfa bulunamadı hatası aldılar.  Ziraat Bankası bu ürünle ilgili internet sayfasını yayından kaldırdı.

ENFLASYONUN ÜZERİNDE GETİRİ

Ziraat Bankası enflasyona endeksli tüm mevduat ürünlerini durdurdu. İnternet sitesinden kaldırdı

Ziraat Bankası’nın enflasyona endeksli bu ürünü 92-370 gün vadelerde açılabiliyordu.  Ziraat Bankası bu mevdat ürününü, “​TÜFE’ye endeksli oran hesaplamasında; vade sonundaki, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan en güncel yıllık TÜFE değişim oranı dikkate alınacak ve söz konusu orana marj oranı ilave edilecektir. Vade sonunda taahhüt edilen oran ile TÜFE’ye endeksli hesaplanan oran (TÜFE değişim oranı+Marj Oranı) kıyaslanacak ve faiz tahakkuku yüksek olan oran üzerinden yapılacaktır.​”şeklinde tanıtıyordu.