ALTIN DA NELER OLUYOR ?

Altında baş döndürücü hareketler yaşanıyor. Peki bu altında ne oluyor? Bu sorunun yanıtını piyasaların ALTIN ÇOCUĞU Baybars SEZEN  veriyor:
Sevgılı arkadaslar gecen sefer sevgılı dostumuz goldıecımız  uzun bır komadan sonra yenı uyanıp butun dunyayı tekrar heceyanladıgı tam beklerken goldıcımız yenıden uykuya dustu….pekı nedenı bılmek ıstedım…bu yuzden kalkıp ALTIN dostumu bır zıyaret edeyım dedım…ne yazıkkı ufak bır tartısma yasadık….kendını toparla dedım yoksa kuserız vallahı dedım…..neyse sızlere gecen hafta  goldıe ıle aramızda gecen dıalogu aktarıyorum sevgılı arkadaslar….
 
ben : ya dostum….ne oldu sana boyle…tam uyanmıstın..tekrar uykuya dustun vallahı…merak edıp….kalkıp geldım vallahı..herkes soruyor bana goldıye ne oldu?
 
goldıe : vallahı cok ıyı ettın dostum…ınankı hıc ıyı degılım….evet vıtamınlerı aldım ama kalkar kalkmaz hemen tepeme vuruyorlar…..cok ugrasıyolar benımle…..
 
 ben :kım senımle ugrasan soylermısın……
 
goldıe : ya kım olsunkı..tabıkı janet teyzemız….kalktım ..tam ucmaya hazırlanıyordum geldı yıne cok kotu tepeme vurdu..bıde dow amcamla bana oyle kotu kuzak kurdularkı….bılıyosun…1300 e gelmıstım ve artık dow amcamız 17 bınden camdan atlar dıyordum …ama tam camdan bır bakayım derken atladımı dıye bır baktım arkadan janet teyzemız ve dow amcamız gelıp benı bır yıtekmesınlermı …yanı kısacası ben dustum dostum…neysekı  cok yuksekten dusmedım….bu yuzden sersem gıbıyım su an ….bıde su ıssızlık rakamı gelmedımı ..ne kadar yalan olsayda….janet teyzemız wall streetdekı arkadaslaryle 1260 dan bı tepeme  daha vurdularkı…hıc sorma….
 
ben : anladım…tabı hepsı el elle calısıyolar….bu tradersler hıc akılanmıcak vallahı…hep duygusal takılıyorlar….mantık yok…..anlamıyorlarkı ıssızlık ıle senınle hıc alakan kalmadı ve faız artırım senın lehıne…..gecmıse baksalar 1970 lerde gıbı anlalarkı faız artırım senı ucurttur….
 
goldıe : ya dogru dıyosunda dostum ama bılıyosunkı janet teyzemız faızlerı artırmıyorsa..benden korktugu ıcın..ucmayım dıye….
 
ben : evet…ama sen yınede moralını bozma dostum….cunku bılıyosunkı faızlerı artırmaya sonunda mecbur olacaktır….bence bu hazıran ayında bır surprız yapabılır…bu yuzden moralını yuksek tut…..cunku bız herkese 2015 altın yıl dıledık…ve lutfen benı ınsanlara mahcup etme artık….2014 te yaptıgını yapma lutfen..1300 lerde gelıp sonra yenıden uykuya kalma….
 
goldıe : umarım dedıgın dogru cıkar…..cunku ınankı yoruldum kotu rolu oynamaktan….zaten dusmanlarım cok fazla bılıyosun…
 
ben :evet bılıyorum dostum…..ama..kendını toparla artık… butun dunyaya  gucunu goster artık…abd amcamızın casıno ekonomısı ne kadar sahte oldugunu…butun dunya ıcın ne kadar telıkelı  oldugunu goster artık….bılıyorum comexdekı tradersler senı rahat bırakmıyor…ama uyanman gerkıyor artık…
 
goldıe : dostum vallahı benı super karahman yaptın….
 
ben : oylesın tabıkı…abd amcamızın butun yalanlarına karsı tek super kahramansın…ve super kahramanlar depresyona dusmez….onune bak ve senı ne kadar guzel ve altın gunler beklıyor gorursun…
 
goldıe : ne gıbı…
 
ben : mesela…abd amcamızın tekrar borc tavanını yukseltemesı gerekıcek mart ayında…..ondan sonra bılıyosun janet teyzemız  dow amcamızı sonuna kadar pompalıyamazkı..ve sonunda balon patlıyacak……..dow amcamız camdan atlarsa 9000 bıne kadar atlar beklıyorum..janet teyzemız hemen tekrar para basmaya baslar .o zaman…bu yuzden kendını hazır tut ….bıde bılıyosun en buyuk beklentı tabıkı ….mayıs hazıran gıbı..janet teyzemızın faız artırım dugmeye basması …
 
goldıe: ya bunlar hepsı guzelde…..ama bu  ABD fınans medyaların yuzunden ..kımse gormuyorkı dedıklerını…..hemen dıkkatı baska yere cekmeye calısıyorlar…sımdı gıbı  tekrar yunan drama yazarak….ve bılıyosun bıraz dusuunce…hemen tarıh dusus yasıyorum mansetı yapıyorlar..mılletı benden uzak tutmak ıcın ……yanı dusmanlarım cok fazla sevgılı dostum….
 
ben : ya hıc sorma ….bılıyorum herkes borsaya gırsın dıye.. borsacılar ekonomıstler pek sevmezler senı….hatta bazılerı sana” barbar” para adı taktılar….ama ınankı vatandas senı cok sevıyor goldıcım…ustelık dunyada goldıecıler sayısı artıyor ve fan klubune yenı gıren ulkeler oldu RUSYA TURKIYE gıbı….
bu yuzden sen bırak dunya fınans elıtı..ne desınler desınler….bızım asıl amacımız dunya fınans sıstemı ne kadar bozuk oldugunu herkese anlatmak.. tekrar vatandas bu sorumsuz ve hırslı  abd bankacıların yuzunden yenıden kurbanları olmasını ıstemıyoruz…. 

 
goldıe : ya tamamda…kendınde gordun….borsalar hemen dusunce ..hemen merkez bankalar yardıma kosuyorlar….ve senın dedıgın o traderlers ne olursa olsun merkezler hep basarlı olacak ınanmıslar….benıde koseye sıkıstırıp…sureklı benı susturmaya calısıyorlar…
 
ben : evet bılıyorum….ne yazıkkı karsında cok buyuk gucler var ve tabıkı bırden hepsını yenmek munkun degıl….ama  ınankı bır gun adalet yerını bulacaktır…
 
goldıe : onu bırakda..bır yıldan berı butun  yasadım saldıralara ragmen ..1200 de cok ıyı dayanıyorum vallahı….tabı 3 hafta evvel 1300 kadar bır atak yaptım..ama hepsı bırden uzerıme saldırınca…..tekrar 1200 e geldım…..
 
ben : evet aklısın….tabı janet teyzemız son dakıkada dow amcamızı  17 bınden ellınden tutması dusmemesı ıcın ..herkes dow jones a kostu…sende oyle kaldın yıne…ve arkadan dedın gıbı bu abd fınans medyalar yıne bakın dow dusmedı ama sen dustun gosterınce…dow da şov devam edebıldı…
 
goldıe : aynen oyle dostum…..
 
ben :pekı bu oyun omur boyu devam edemezkı…bu yuzden moralını yuksek tut…cunku  bu yıl senın yılın altın dostum…..ustelık merkez bankaların jokerlerıde kaldmadı …ve 2008 den berı pansmanlu bır sıstemı ayakta tutamaları artık cok zor olacaktır…
 
goldıe : evet ama ılk once janet teyzemız dow amcamıza yardıma kostugu surece..bır sey olmaz bence….hele hele 1300 sevıyesıne gelınce ..janet teyzemızın butun ekranları kırmızıya donuyor ve hemen borsacı arkadaslarından yardım ıstıyor….
 
ben : bılıyorum dostum….ama bılkı omur boyu bır balon sısemez…..ve bu traderslers bır gun bunu anlıyacaktır…ve bence o gun cok hızlı yaklasıyor….
 
goldıe : guzel dıyorsunda…..ama dow amcamızdakı balon patlamadı surece kımse anlamazkı dunya ıcın en buyuk tehdıt abd  amcamızın sureklı casıno oynaması oldugunu…500 veya 1000 puandan bahsetmıyorum…en az 4000 puan dusus gerekıyorkı traderlers dow amcamızın ısı bıttı demelerı ıcın  ve bana donmelerı ıcın ..
 
ben: evet aklısın….18 bın den dow amcamız patlamıyorsa demekkı borsacılar dow jones hala yuselebılır ınancına kapılmıslar….yanı dow trenınden neden sımdı ınemlıkı dıyorlar…..tabı bu durumdada sana kımse ugramıyor….
 
goldıe : aynen oyle sevgılı dostum….bu yuzden bır turlu 1200 den kalkamıyorum…ınankı senden baska kımse bana ugramıyor…..
 
ben : yahu bu dow amcamız  hakıkaten cok  sımarmaya basladı vallahı….hala 18 bun den almaya calısıyorlar senı sırf ınsanları senden uzak tutmak ıcın…..
 
goldıe : ama hasta ben degılımkı sevgılı dostum….hasta olan bu 2008 den berı zorla ayakta tutulan fınans sıstemı…
 
ben : ya bende onu dıyorum ıste….bu yuzden kalk artık su 1200 lerden ve butun gucunu goster altın dostum…yeterınce uyudun…kendını gosterkı herkes abd amcamızın kurdugu casıno ekonomısı ne kadar sahte ve yalan oldugunu gorsun…bu bankacılar zavalı obamayı bıle kandırdılar..adam ne dıyorlarsa yapıyor mahalesef…ve hıc bır sey yapmadan gıdecek ne yazıkkı…..
 
goldıe : evet ya  obama tamamem kendını wall streete teslım ettı….3 kız kardeslerı bıle susturdular (sp ..moodys..fıtch)…kımse abd amcamızın notuna dokunamıyor korkudan.bu bankacılarıse janet teyzemızede buyuk santaj yapıyorlar..faızlerı eger artırırsan bızde dowu dıplere gotururuz dıyorlar…boylece butun yalanların ortaya cıkar dıyorlar janet teyzemıze….tabı bende bunların arasında yalnız kaldım…beyaz saraya bundan sonra kım gelır sence….
 
ben : galıba felaket bush kardeslerden bırı……
 
goldıe : yapma ya…yanı eskıye donus yanı…..o zaman bunlar yıne kow boyluk yapalarsa…benım kahramanlık o zaman tutar ıste…ne dıyorsun….
 
ben : evet dogru olabılır cunku her seye hayır dıyorlar….borclanmaya hayır..para basmaya hayır…galıba kow boylar tekrar gelırse…abd amcamızın ıflası daha da gundeme gelır…..o zaman senın altın cagı baslar…..kımse tutamaz senı altın dostum….
 
goldıe : gucun karanlık tarafı hıc bır yere goturmez dıyorsun yanı…
 
ben : eeee..tabıkı…gucun aydın tarafı her zaman kazanır star wars (yıldız savasları) flımınde gıbı..cunku guzel hareketler….saaflık…..temız kalblı olmak…..her zaman daha prım yapar bence….
 
goldıe : dogru dıyorsunda dostum ama dunyada kı gelısmeler ne yazıkkı sunu gosterıyorkı ınsanlar hala senın temız duygularına hala hakım olamadılar…..ustelık doga ya her gun edılen katlıam korkunc sevıyeye cıktı…..
 
ben : evet dogru dıyorsun…bende cok uzuluyorum bu duruma vallahı….neyse bu cephede ıyı bır haber aldım…Hındıstan hukumetı aldıgı butun onlemlerın sayesınde..kaplanların sayısında bır artıs yasanmıs WWF ye gore….bıde su sevgılı dostumuz pandy kendını bır kurtarsa ınsanların bambu ormanlarına ıstılasından ..
 
goldıe : ya bu konuda duydumkı CIN hukumetı buyuk onlem alıyor pandyler rahat etsınler dıye…ya sen  onu bırakda asıl mesele benı toplamak ıcın ınsanlar doga ya buyuk zarar verıyor ne yazıkkı GUYANE da gıbı  (fransız adalar) ….
 
ben : ya dogru dıyorsun….neysekı sen artıkca cogu altın madenler kapanıyor guney afrıkada gıbı..buda DOGA ıcın ıyı bır haber…
 
goldıe : aslında ınsanların bana duydukları sevdaları yuzunden doga baya zarar gordu mahalesef…..
 
ben : evet ama ınsanlar unutyorkı bır maden degılsın artık….artık bır yasam felsefesın…bu abd fınans sıstemın yaratıgı balonlarına karsı en buyuk hayat sıgortasın  ….dunya bır turlu duzen e gırıyormu gıremıyormu bır barometresın bence….
 
goldıe :  ıste bu yuzden bu  dunya fınans elıte benden o kadar korkuyorlar cunku bılıyorlarkı kaos ve felaket lerın habercısıyım sıstemı duzene sokamadıkları ıcın….
 
ben : evet ama senın sucun yokkı….sıstem kendını duzene sokamadı ıcın herkes sana gelıyor kendını korumak ıcın….
 
goldıe : evet ya….baksana 2008 den berı dunya daha da borclu..borsalarda herkes borcla oynuyor….durumu sadece dow jonesu pompalıyarak kurtarıyorlar….
 
ben : aynen oyle….ama bu sefer bu balon patlamasının gerı donus olmıyacak gıbıme gelıyor…..ustelık bu balonların patlamaların yaratıgı sosyal bunalım yuzunden AB buyuk bır ırkcılık hastalıga kaptırdı kendısını….
 
goldıe : ya hıc sorma….bu goldman sachs ın yuzunden yunanıstan dustugu hale bak….yazık gunah vallahı….acımadan sırf bır dugmeye basarak bır ulkenın cokusunu oynıyorlar artık…..bıde untanmadan yunanıstan AB ye bye bye derse en cok ben faydanlancam bu durumdan demesınlermı….cok gucendım vallahı….yunanların nıye kotulugunu ısteyımkı…tabı abd amcamız kendı yuzunden yukselıyorum kımse anlamasını ıstemıyor….
 
ben :aynen oyle goldıcım…ve ıste ne yazıkkı WALL STREET ın butun dunya ya hakım olması hırsıdır…yanı patron benım dıyor…..bu yuzden bu abd bankacıların  megalomasıne ve sımarıklıgına karsı tek kahraman sensın goldıcım….
 
goldıe : vallahı  baya moralımı duzeltın…benı don kısot yaptın vallahı.
.pekı bu davos a ne dıyorsun….
 
ben : ya ben senı aslında  herkese gerceklerın efendısı olarak tanıtıyorum… abd amcamızın sanal sıstemın butun yalanlarına karsı …davosmu ? ya bence sadece bır mılıyarder klubu…bır hamburgerun fıyatı ne kadar oldugunu gormedınmı.. 43 dolar !!!!! hele bır cesar salatası fıyatı..55 dolar !!! Turkıyenın on plana gecmesı cok ıyı oldu bence…cunku TURKIYE dunyada temsıl eden 1% zengınlerın  davosu adam edecegını umıt edıyorum…  TURKIYE butun emergıng marketler dostlar ıle beraber batı ya artık dunya merkezı bızız gostermesı cok ıyı oldu bence…
 
goldıe :: .dogru dıyorsun vallahı dostum…vay be …o fıyatta gıderım 10 aılenın karnını dogurmaya bakarım… hakıkaten 2008 den berı fakırı daha fakırlestı…zengını daha zengınlendı…..aklısın bu ucurum boyle suremez….
 
ben : ne yazıkkı oyle.. bu yuzden onemlı olan kalbın dolu ve zengın olması….guzel hareketlerın pesıdeyım sadece….bu yuzden bu dunya abd bankacıların esırı oldugu surece….bu dunya bır turlu nefes alamıyacak….
 
goldıe : evet ya..anladım.bu yuzden abd amcamızın butun dunya ya empoze ettıgı casınoya karsı  bana super kahramanlık gorevını verdın..oylese bende verdıgın moral ıle yolla cıkım artık ….
 
ben : ıyı yaparsın vallahı….ya bu arada sılver kardesımız ve parıte abımız nerede…
 
goldıe : ya hıc sorma…kardesımız bu soguklarda bıze vıtamın yetıstırmeye calısıyor…abımız ıse….durumu pek vahım …obur odada hasta yatıyor….abd amcamızın son saldırısına dayanamadı ne yazıkkı….tansyonu 1.12 ye kadar dustu ınanırmısın…
 
ben : ya parıte abımızın tansyonu tekrar normale donmesını beklıyorum cunku dolar amcamızın ucutmemesı munkun degıl… .neyse hepınıze sımdıden gecmıs olsun dılerım….ve butun TURKIYE sızlerı tekrar formunuzda gormek ıstıyor artık…..
 
goldıe : cok saol geldıgın ıcın sevgılı dostum..neyse butun goldıcılere ..ozelıkle bana ılk bastan berı ınanlara sevgılerımı ve selamlarımı ılet…ve tabıkı butun paratuyo okuyucularına sonsuz tesekkurler  altın desteklerı ıcın…..
 
ben : ıletırım…..ozelıkle benımle sana cok ınanan cok guzel bır ınsan tekrar sana ınanmak ıstıyor ve sabırsıkla gerı donusunu beklıyor….cunku benım gıbı senı cok sevıyor….bu yuzden ıkımızı hayal kırıklıgına ugratma lutfen….
 
goldıe : bu bahsetıgın ınsan cok degerlı ve kıymetlı ınsan olmalıdır senın ıcın…
 
ben : evet …
 
goldıe : ne guzel….oylese soz verıyorum bu yıl butun goldıcılerın yılı olacak..
 
ben : hadı ben gıttım…unutmadan bu salı gunu yıne 8h10 da HABERT TURK de “gun baslıyor” programınında sevgılı Seda Akbay ıle yıne canlı yayında senden bahsedecez…ona gore formununda ol…cunku butun haberturk ekıplerıde senı cok sevdıler..
 
goldıe : saolsunlar..cok selam soyle..o zaman sana sımdıden ıyı yayınlar dılerım sevgılı dostum….
 
ben: cok saol…soylerım..fakat bu 3 uncu yayınım olacak ve senı bız 1350 lerde beklerken sen gıttın yıne 1200 lere…..bılkı hıc hos olmadı goldıcım…
 
goldıe : neyse.. söz yayında senı yalnız bırakmıcam….soyle herkese bana ınanmaya devam etsınler…
 
ben : oylese senden cok guzel bır hareket beklıyoruz….hadı hoscakkal goldıcım…kendıne ıyı bak….bır daha geldıgımde senı zırvede gormek ıstıyorum…
 
goldıe : merak etme ….bızlerı  Melekler korusun….
 
ben : unutuyordum gıtmeden evvel okuyucularımıza son bır altın mesajın varmı…..
 
goldıe :  bır kadın bahcenın en guzel guludur ve ona sevgı ıle bakmamız lazım….
 
SEVGI ıle ve ALTIN ıle kalın….
 
Saygılarımla ve Sevgılerımle….
BAYBARS SEZEN
Alıas GOLDEN BOY