KAMU BANKALARINA HÜCÜM!

yazar:

kategori:

Son iki yılda özel bankaların hedef baskısından bunalan  bankacılar çareyi kamu bankalarına geçmede buluyor. Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halkbankası’na geçmek isteyenlerin sayısında büyük artış var.
Bankacılık sektöründe o altın yılların geride kalması  nedeniyle sektör çalışanlarına yönelik artan hedef baskısı, kamu bankalarına olan talebin adeta patlamasına neden oldu.
Özel bankalardan 2014 yılında yaklaşık 40 bin çalışan kamu bankalarına geçiş için başvuruda bulundu. Ancak kamu bankaları geçtiğimiz yıl personel alımı konusunda hiç de cömert davranmadı.2013 yılında kamu sermayeli bankalarda personel alımı emekli ve işten ayrılyanların dahi yerini dolduramayacak kadar sınırlı sayıda kaldı. 2013 aralık ayı itibariyle kamu sermayeli bankalarda çalışan personel sayısı 54 bin 466 iken, bir yıl sonra bu rakam artmadı tam tersi azaldı. Kamu bankalarında eylül 2014 verilerine göre 53 bin 793 kişi çalıyor.
HERKES GEÇMEK İSTİYOR
Gerek iş güvencesi gerekse hadef baskısının az olması nedeniyle özel sektör çalışanlarının ilk tercihi olan kamu bankalarına giriş ise neredeyse imkansız. Ziraat Bankası personel alımını  merkezi sınav sistemi ile yaparken, değer bankalar da kendi içinde sınav sistemi ile personel alımı yapıyor.