Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu, Türk Lirası yüzde 2 değer yitirdi

yazar:

kategori: ,

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabine toplantısından sonra yaptığı açıklamalar Türk lirasının değer kaybını hızlandırdı.

“Kurdaki rekabet gücü, yatırımda ve üretimde artışla yol açar” sözleri kurda önümüzdeki günlerde yükselişin devam edeceği şeklinde yorumlanmasına neden oldu. Bu konuşmadan sonra dolar Türk lirası karşısında hızla değer kazanarak 11.450 TL’ye kadar yükseldi.

Gün içinde 11 liranın bile altına gerileyen dolar böylece 12 lira sınırına doğru hızla hareket etmeye başladı. Erdoğan konuşmasında şunları söyledi:
“Dünyanın içinden geçtiği kritik dönemin önümüze açtığı fırsatları değerlendirmekte kararlıyız. Ülkemizi eskiden yaptıkları gibi denklemin dışına itmek isteyenlerin kur, faiz, fiyat artışları üzerinden oynadıkları oyunu görüyor, kendi oyun planımızla devam etme irademizi ortaya koyuyoruz. Biz aynı oyunu vesayetle mücadelede gördük, terör örgütleri ile mücadelemizde gördük, karşı adımımızı attık başardık. Darbe oyununda aynı oyunu gördük, milletimizle d irendik başardık.

Güçlü bir duruş sergileyerek girdiğimiz her mücadeleden alnımızın akıyla çıktık. Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bu ekonomik kurtuluş savaşından zaferle çıkacağız. İstihdamı arttırmanın yolunu yatırım, üretim, ihracat, büyümeden geçtiği konusunda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye’nin her kalkınma hamlesinin önünün darbe, vesayet, krizle kesilerek IMF, Dünya Bankası, mandacı iktisatçılarımız tarafından yönlendirmeye çalışıldığı gerçek işte budur.

Biz yüksek faiz, düşük kur düşük kur kısır döngüsü yerine yatırım, ihracat, büyüme odaklı politikamızda en doğru olanı yapmakta kararlıyız. Kurun piyasadaki hareketlerini bunun için takipte özellikle kararlıyız. Yatırım, üretim, ihracatı bunun için teşvik ediyoruz. İstihdamı gözümüz gibi koruyoruz. Büyümeyi bunun için önemsiyoruz. Mandacı iktisatçıların reçetelerine bunun için itibar etmiyoruz.”