Deniz Ateş Yazdı: Kırmızı etiketli bankanın İK’cı kızı primleri kaldırdı

Etiketli İşler
Her şeyi öğrenmek mümkün etiketlerden, baktığınızda size ne çok fikir veriyor. İhtivasını, menşeini, son kullanma tarihini, içindeki katkı maddesini, dine uygunluğunu vs bir çok bilgiye ulaşmak mümkün. Etiket önemli! İyi okumalıyız etiketleri, çok bilgi var içerisinde.
Etiket önemli, etiket için değil mi bütün koşuşturmaca!
Ev hanımı günlerinde dahi etiket var artık! Kim nereyi bitirmiş, hangi işi yapıyor kaç para maaş alıyor konuşuluyor. Etiketli iş bulanlara şanlı gözüyle bakılıyor mahallenin gözde genç kadını oluyorsunuz bir anda! Hele etiketiniz içerisinde özel şoför de varsa bütün yollar size açılıyor, mahalle bakkalının gülümsemesi bile manidar oluyor!
Etiketli iş bulanlar başarılı, sıradan iş bulanlar şanslı, iş bulamayanlar da sıradan. İşsiz olmak çok mümkünken bir de işiniz varsa hele bir de etiketi varsa! Ne yapsanız hakkınız!
Kedimiz bile etiketli artık, onun bile seceresi, karnesi var! Eski kediler gibi değil, size yakın sizin yanınızda sürekli, yazı yazmanızdan çok kendisiyle ilgilenmenizi istiyor yazı yazmak da neymiş!
Kediler bile değişmişken değişmeyen tek şey sizin haklarınız, hakların gün be gün yok olması, hiç değişmiyor. Maaşlarımız hayat pahalılığı karşısında eriyor!
Etiketliler çok çalışıyorlar her ay; kimlerin son kullanma tarihi gelmişse onlar için çalışıyorlar; etiketinize bakıyorlar. Aaa! son kullanma tarihi gelmiş! Bununla yolları ayırmalıyız diyorlar! Vicdanları rahat mı? Biraz daha fazla sigara içiyorlar etiketliler bu aralar, işler iyi olsa da rahat değiller. Etiketli iş bulmuşlar ne de olsa! Son kullanma tarihi gelenleri ayırmak yanında yeni görevler de yükleniyorlar işleri yoğun biraz, sevimsiz ama olsun kapıda şoför bekliyor! Yapılır yapıyorlar yeni sorumluklar da alıyorlar.
Aileleri gurur duyuyor kızlarıyla ne de olsa hepsinden daha önemli etiketi var kızlarının! İyi okudu iyi kazanıyor karşılığını alıyor!
Sorduklarında kızlarının iyi işi var İK müdürü diyor annesi, oysa onun etiketi daha renkli ama ne önemi var komşuları zaten gazetede görüyorlar onu!
Etiketliler şimdi primleri kaldırıyorlar, artık prim mirim yok diyor bir başka etiketli…
Bir çok etiketin rengi soluyor artık okunmaz oluyor. Küçük primlerle ödeyeceklerdi çalıştıkları bankanın kredi kartı borcunu, çocuklarının okul taksitini oysa primi yok ediyor bizim komşunun sevimli başarılı etiket sahibi kızı! İyi okudu, iyi iş buldu, iyi de kazanıyor! Her şeyi yapmaya hakkı var bizim kızın!
Bizim kız diye geçiyor mahallede gurur duyuyoruz onunla etiket sahibi kadın olmak çok önemli buralarda, o başardı.
Primler olmasa da olur, maaşımız yatmasa da olur zaten işimiz başımızdan aşkın! Aşk olsun bizim kıza primleri yatırmadı!
Son kullanma tarihi yaklaşıyor bizim için de, sizin için de etiketler önemli. İyi okumalıyız etiketleri.
Başarılı kadın olmak hiç kolay değil bu topraklarda. Mahalle bakkalı gazeteyi getirmiş bizim kızın fotoğrafı var başarılı olmasından dolayı ödül alırken.
Ödülünü alırken bunun bir ekip işi olduğunu tüm çalışanlara teşekkür ettiğini okuyoruz…
Hayatlarımız…”küçük bir etiket içinde ” iyi okumalıyız.
Etiket merakı çok bu topraklarda keşke vaz geçebilsek!Deniz

Deniz Ateş
denizatate@yandex.com