Merkez Bankası’nın faiz indirimi özel bankalarda karşılık bulmadı 3 büyük banka konut kredisi faizini yükseltti

Merkez Bankası’nın son iki ay toplam 300 baz puanlık faiz indirimi özel bankaların konut kredisi faizlerine yansımadı. Türkiye’nin en büyük 3 bankası faiz indiriminin tam tersi olarak konut kredisi için uyguladıkları faiz oranını yükseltti. Akbank, Yapı Kredi ve Garanti Bankası konut kredisi faizini yükseltti.

Merkez Bankası’nın faiz indirme kararından sonra gözler bankaların konut kredisi faizlerine çevrildi. Ancak kamu bankaları yeni konut projeleri için sembolik bir indirime giderken, özel bankalar bu kez faiz yarışına girmedi. Kamu bankalarının 1.20  faiz oranını sadece yeni sıfır projeler için kullandırırken, özel bankalar ise tam tersi oran yükseltti.

YAPI KREDİ VE GARANTİ

Garanti ve Yapı Kredi Bankası konut kredisi faiz oranlarını Merkez Bankası’nın faiz indirimi öncesinin de üstüne taşıdı. Yapı Kredi Bankası 1.37’ye kadar düşürdüğü konut kredisi faiz oranını bugün itibariyle 1.64’e yükseltirken Garanti Bankası ise 1.72’ye yükseltti.

Piyasada bugüne kadar rekabetçi faiz oranı ile konut kredisinde dikkatleri üzerinde toplayan Akbank ise oranını 1.49’a yükseltti. Akbank 1.37’ye kadar oranlarını aşağı çekmişti.

Özel Bankaların konut kredisi faiz oranı şöyle:

Akbank 1.49,  İş Bankası 1.50, TEB, 1.58, Yapı Kredi Bankası 1.64, QNB Finans 1.64, İCBC 1.67, Garanti BBVA 1.72, İNG 1.79