İş İlanı Hayaller ve Gerçekler içerir!

Kariyer siteleri her gün binlerce iş ilanı ile dolup taşıyor. Bir bankacı bu ilanların tercümesini yaptı. Aslında o ilan ne demek istiyor?

İşte o ilan:

İş İlanı Hayaller ve Gerçekler içerir…
Müşteri Hizmetleri Operasyonları Yetkilisi arıyoruz
Bundan 2 yıl önce biz artık dijitaliz size ihtiyacımız kalmadı diyerek, 2 maaş fazladan veriyoruz ister kabul edin ister etmeyin diyerek ve kritersiz olarak 2-22 yıl arası emek vermiş çalışanlarımızı kovduğumuz yere yeni eleman arıyoruz .
Senden neler bekliyoruz?
Lisans mezunu olmanı ;Yapılacak iş tekdüze olup lise mezunu olmak bile yeterlidir ama talep patlamasın diye lisans yazdık
Tercihen MS Office uygulamalarını iyi derece kullanmanı ; Sadece üzerinde 40 defa oynama yaptığımız ve istediğimiz gibi ayarladığımız verimlilik raporlarına bakman için Excell’i açman yeterli
Dikkatli, detaylara önem veren ve analitik muhakeme yeteneğine sahibi olmanı, Evet en ufak hatanda yazılı savunmanı alacağız hatta 3. Savunmada kovulacaksın.(herkese değil adamına göre bazılarınıza bunu yapacağız) Çok eğlenceli.
Etkili iletişim becerilerine sahip ve müşteri odaklı düşünebiliyor olmanı, Başarıya ulaşırken takım halinde hareket etmekten keyif almanı, Kendini her alanda geliştirmeye hevesli ve açık olmanı
İletişim yapacak ortamın yada zamanın olmayacak başarıya ulaşman yeterli değil belki sadece yıllar sonra hala burada kalmayı başarırsan Takım yöneticisi olabilirsin o da yeni takım olursa ya da eskileri giderse , Merak etme ortam bozulmasın diye biz en vasıfsızını en iş bilmezlerinizi seçeceğiz. Sen 5-10 yılda bir ufak terfileri belki alırsın, Hayal gücünü ve hevesini kırmak için elimizden geleni yapacağız.

Sen de;
• Iletişim becerilerime oldukça güvenirim ; İletişim denen şey sadece önüne 1 günde düşen en az 500 tane işi ve bizim söylediğimiz işleri yapman olacak bazı uyanıklar az yapıp fazla gösterecek ama biz adamına göre göz yumacağız.
• Hızlı ve tempolu bir ortamda çalışmak bana keyif verir ;Evet seni o işten o işe tempolu olarak kaydıracağız, kendini akışa bırakacaksın. Anaokulunda hissedeceksin kendini
• Büyük resme odaklanırken aynı zamanda detayları da gözden kaçırmam; Büyük Resim falan yok sadece her 10 saniyede bir,eft, havale,virman yapacaksın.GMY’ler bizim kata ziyarete falan gelince ( genelde gelirim der gelmezler ) çöp kovalarını toplayıp , perdeleri aynı hizaya getirip , masanın üzerinde kalem bile bırakmayacaksın.Evet çok samimiyiz.
• Takım çalışmasına önem verir ve aktif rol alırım ;Takım var ama aslında yok , vasıfsız yöneticilerin elinde oyuncak olacaksın .Hiç bir sorununa çözüm bulmayacağız.
• Gelişen ve değişen dünya koşullarına kolayca uyum sağlayabilirim diyor musun? Merak etme yıllar sonra da aynı masa da aynı şeyleri daha çok ve daha hızlı yaptıracağız. Hatta izinlerini bile seni iyice bıktırıp bizim istediğimiz tarihlerde kullandıracağız. Seni yormamak için tabi yanlış anlama.
O zaman bu ilan tam sana göre!

Bu macerada seni neler bekleyecek;
• Dijital bankada çalışma ortamını keşfedeceksin, Yani Her an dijitaliz diye kovulmaya hazır ol
• Keyifli ve dinamik bir ekiple çalışıp, geleceğine çok değerli yatırımlar yapma fırsatı elde edeceksin. Yıllardır aynı işi yapmaktan bıkmış ekibe katılıp hayattan soğumak için doğru yerdesin
• Hızlı bir iş temposu seni bekliyor ve belli günlerde farklı ekiplerle de işbirliği içerisinde olacaksın ; Evet seni kullanmakla kalmayıp taşeron olarak diğer bölümlere de göndereceğiz. Hafta içi hafta sonu fark etmeyecek.
• Müşteri Hizmetleri Operasyonları’ nda, bankamızın iş akış ve esasları kapsamında Haciz, Resmi Kurum Yazışmaları, Para Transferleri, SGK ve Maaş Ödemeleri gibi Genel Müdürlük operasyon süreçlerini gerçekleştireceksin Markette kasiyer olarak çalışmadım diye üzülme, Evet şubelerden gelen evrakları ve toz toprak dolu kolileri, maske ve eldivenle açıp barkodla açaksın , alerjin varsa bol bol hasta da olabilirsin belki. Barkodları dıt dıt okutacaksın
• Hızlı ve kaliteli hizmet sunulmasını ve resmi kurumlara yasal süreleri içerisinde cevap verilmesini sağlayacaksın. Oldu da vermedin sana ceza vermek için büyük bir keyifle hazır olacağız.Savunmanı yazma süreçlerinden keyif alman ve işten nefret etmen için gereken alt yapıyı sağlayacağız.

İşte en sevdiğimiz kısım,
• Bankacılık Eğitimleri ile kendini her alanda geliştirmeye devam edeceksin. Sana eğitim duyuruları gelecek ama iptal edeceğiz. Belki senede 1 defa gidersen şükret,Genelde 3 dakikada e-eğitimleri okumadan tamamlatacağız .
• Kariyerine farklı ekiplerde devam etmek istersen, kariyer yolların açık olacak. Öyle bir şey yok , ya bizimsin , ya istifa edersin , senin işine yaramayacak başka bölüme ancak biz gönderirsek gidersin . senin istediğin işi bozmak için her şeyi yaparız
• Şimdiden alışmaya bak, bundan sonra en çok duyacağın cümlelerden birisi “O konsere/tiyatroya da mı gittin!” olacak. Çünkü artık birçok etkinliğe indirimli biletler alabilecek, hobilerine uygun aktivitelere katılarak çalışırken sosyalleşmekten geri kalmayacaksın. Mesailerden fırsat bulursan kendini ancak eve atacak kadar enerjiyi sana bırakıyoruz. Diğer arkadaşların paylaşımlarını beğenerek idare edersin
• çok avantajlı alışverişler yapabileceksin. Alışveriş yapmak için bizim kartlara çok güvenme işten çıkarınca kartını da kapatıyoruz. Hatta anında sağlık sigortanı iptal ediyoruz , kart aidatı anında yapıştırıyoruz,yapacağın eft ve havale’den hemen ücret almaya başlıyoruz , kaç yıl çalışmış olursan ol ertesi gün seni tanımıyoruz. Çok şiriniz.
Eğer sen de bu dünyada yerini almak istersen;