Asgari Ücret İle Hayatta Kalma Rehberi

Türkiye açıklanacak yeni asgari ücreti beklerken, sosyal medyada rekorlar kıran bir paylaşım asgari ücretlinin içler acısı halini mizahi bir dille anlatıyor. İşte asgari ücretlilerin hayatta kalması için rehber niteliğinde tavsiyeler:

-Esnaf lokantasına gidin ve yalnızca bir çorba isteyin. Çorbanın yanında sınırsız ekmek seçeneği olduğu için karnınız fazlasıyla doyacaktır. Tüm bunların yanında masada bulunan biber turşusuyla kendinizi şımartabilirsiniz.

-Yazın turistlerin yoğun olduğu bölgelerde yere bakarak yürüyün. Eğer yeterince şanslıysanız, yerde resimdeki gibi 15 TL’lik ödüllerden bulabilirsiniz.

-Tatil günlerinizde zaten paranız olmadığı için tatile gidemeyeceksiniz. O yüzden hastanelerde hasta refakatçiliği yapın. Bu sayede hastanenin benzersiz lezzetlerinden günde 3 öğün beleşe yemek yiyebilirsiniz.

-Tuvalet kağıdı kullanmak artan fiyatlardan dolayı artık lüks sayılır. Tuvaletiniz geldiğinde en yakındaki AVM’ye yürüyerek gidin ve AVM tuvaletini kullanın. Hem ücretsiz tuvalet kağıdı fırsatından yararlanırsınız hem de küçük bir gezintiye çıkmış olursunuz.

-Şehrinizdeki fuarları takip edin. Fuarlara giriş genelde ücretsizdir. Fuarda stant açan firmalar hakkında bilgi alıyormuş gibi yaparak çay, kurabiye, kuruyemiş gibi karşı konulamaz ikramlardan beleşe faydalanabilirsiniz.

-İçme suyuna para vermek yerine yakınınızdaki caminin şadırvanından boş bidonlarınıza su doldurarak su ihtiyacınızı beleşe getirin.

-Kıyafetlerinizi ütülemek için ütüyü prize takıp boşa elektrik harcamayın. Akşam yemek pişirdiğiniz tavanın alt kısmıyla kıyafetlerinizi ütüleyip bir taşla iki kuş vurabilirsiniz.

-Evinizin altında veya çok yakında kafe vs. varsa hemen gidin ve en ucuzundan bir içecek alın. Daha sonra garsondan wifi şifresini isteyin. Bu sayede artık evinizde ücretsiz ve sınırsız internete sahip olursunuz.

-Havalar soğuduğunda ısınmak için AVM’lere girin, gezin. Hem ısınırsınız hem de biri sorduğunda “Dışardayım, geziyorum.” diyebilme lüksünü yakalarsınız. Ancak yemek katına asla çıkmayın! O kat bütçenizi aşıyor.

-Sosyal medyadaki mevlit bulma gruplarına katılın. Bu sayede zenginler gibi sık sık et yiyerek protein ihtiyacınızı karşılamış olursunuz hem de sevap kazanırsınız.

-Kızılay’a kan bağışı yapın. Bu sayede Kızılay’ın ücretsiz olarak vereceği vişne suyu ve çikolatayı yiyebilirsiniz.

-Et fiyatlarının çok pahalı olmasından dolayı vejetaryen olun. Vejetaryen sözcüğü Latincede “sağlam, canlı, yaşam dolu” anlamına gelen vegetus sözcüğünden gelir. Bu ek bilgiyi, kendinizi ve çevrenizi kandırmak için kullanabilirsiniz.

-Spor yapmak gibi aktiviteler sizin için lüks. Bu tarz sağlıklı yaşam şeylerini aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Zaten arabanız da yok. Yakın mesafelere yürüyerek gidin. Yürümek kondisyonunuzu yüksek tutar ve göbeğinizi eritmeye yardımcı olur. Alın size ücretsiz spor aktivitesi!