Dolarda süpriz satıcı! Yaklaşık 1 milyar dolar satan esrarengiz satıcı

Dün 13.800 TL üzeri kapatan dolarda bugün ilginç bir satış yaşandı. Güne 13.840 TL’den başlayan dolar saat 10.00’dan itibaren gelen satışlarla hızla düşmeye başladı. Bir ara 13.561 TL’ye kadar gerileyen dolarda kimin satış yaptığı bilinmiyor.  Ancak söz konusu satışın Merkez Bankası tarafından yapılmadığı belirtiliyor.

Dövize bir ara yüzde 2’ye yakın düşüş sağlayan satış yöntemi de oldukça ilginç olduğunu belirten piyasa yorumcuları, ” Merkez Bankası’nın ya da kamu bankalarının satış yöntemi değil, tam tersi gelen alıcılara satış yapmak süretiyle gerçekleşti”dediler.

YAKLAŞIK 1 MİLYAR DOLAR

Öte yandan yapılan satış miktarının 1 milyar dolara yakın olduğu tahmin ediliyor.  Bu satışın bugün Katar’daki toplantı ile alakalı olabileceği de belirtiliyor. Son dakika haberine göre, Katar Merkez ve TCMB başkanları bir araya geldiler, parasal gelişmeleri ve bankacılık operasyonlarını ele aldılar.

SATIŞ BİTTİ YENİDEN YÜKSELDİ

Dolardaki satışların kesilmesi üzerine yeniden yükseliş yaşandı. Dolar saat 12.16 itibariyle 13.700 TL sınırında işlem görüyor.