Ünlü borsa oyuncusu ve Fenerbahçeli Mecnur Çolak vefat etti

Borsa tarihinde en fazla manipülasyon cezası alan ve yine çok sayıda polis operasyonu ile gözaltına alınan ünlü borsa oyuncusu Mecnur Çolak vefat etti.

Bulgaristan’da korona virüs tedavisi gördüğü hastanede beyin kanaması geçiren Mecnur Çolak’ın kurtarılamıyarak vefat ettiği bildirildi. Mecnur Çolak’ın tedavisi için 2 doktorun Türkiye’den Bulgaristan’a gittiği ve gereken tüm müdahalelere rağmen kurtulamadığı belirtiliyor.

MECNUR ÇOLAK KİMDİR?

Mecnur Çolak, 7 Ağustos 1967 tarihinde Bulgaristan’da dünyaya geldi. Sarıyer ve Fenerbahçe’da oynayan Çolak, 1993-1995 yılları arasında Sarı-Lacivertli takımın bünyesindeydi.

Fenerbahçe’deki ilk sezonunda beklenenden çok daha üstün bir perfomans sergiledi ve ligde 14 gol atarak adından söz ettirdi. İki sezon Fenerbahçe’de oynadıktan sonra 1995-96 Türkiye 1. Futbol Ligi sezonu için Denizlispor’a transfer oldu. Burada bir sezon oynadıktan sonra birer sezonda o zamanın 2. Lig’inde şimdiki adıyla 1. Lig’de birer sezon Adana Demirspor ve Beykozspor’da oynadıktan sonra 1998 senesinde aktif futbola veda etti.

Bir süre sonra borsada işlem yapmaya başlayan Mecnur Çolak, adını ilk olarak Çemtaş hisse senedi ile duyurdu. Bu hisse senedine yüzde 300 prim yaptırdıktan sonra borsada ünü yayıldı ve yüzlerce hisse senedinde manipülatif sayılan operasyonlara imza attı. Mecnur Çolak hakkında SPK’nın bir çok kez işlem yasağı  getirdiği biliniyor. 3 kez de polis operasyonu ile gözaltına alınmıştı.