İş Bankası’nda banka yüzde 25 verdi sendika yüzde 30 istedi

Yaklaşık 20 bin İş Bankası çalışanının gözü bu görüşmelerde. Basisen ile İş Bankası arasında geçen hafta başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde sona gelindi.

Sendikanın yüzde 30 zam teklifine karşılık olarak banka ilk yıl için yüzde 25 önerdi.  Sendikanın teklifi ilk 3 bin liralık bölümü kapsıyor. İkinci 3 bin lira için ise sendika yüzde 28 zam istedi. Banka yönetimi bu teklife yüzde 23 ile karşılık verdi. Yine kalan bölüm için ise sendikanın yüzde 25 zam talebine banka yüzde 21 sundu.

İKİNCİ YIL ZAMMI

Sözleşmede ikinci yıl için TÜFE artı 1.50 zam isteniyor. Bankanın ünvan tazminatları ise sadece 50 TL arttırılıyor.

ÇALIŞANLAR TEPKİLİ

Öte yandan İş Bankası çalışanları sosyal medya üzerinden sendikaya tepki gösterdiler. Banka çalışanları söz konusu sendikanın teklifinin çok düşük olduğunu belirtiyorlar. Sosyal medya üzerinden bazı kapalı gruplarda sendikaya ve başkanı Metin Tiryakioğlu’na yoğun eleştiri var. İş Bankası çalışanları maaşlarının piyasanın çok altında olduğunu ve bu nedenle seyyanen iyileştirme zammı talep ediyorlar.

Sendika Genel Başkanı Metin Tiryakioğlu, cuma günü Paramedya.com.tr’ye bir açıklama yapmış ve en iyi sonuç için ocak ayı enflasyon rakamlarını görmek istediklerini belirtmişti.