Kur korumalı hesaba İcazet verildi. İşte o belge!

Kur korumalı hesap dinen caiz mi yoksa faiz olarak mı kabul etmek lazım? Bu tartışmalar din çevresini ikiye bölürken, Prof.Hayrettin Karaman’ın fetvası ile farklı bir boyut kazandı. Karaman, “Devlet veriyorsa faiz değil, hibedir” derken, kamu katılım bankaları bu konuda “İcazet Belgesi” aldığı iddia ediliyor. Söz konusu belge sosyal medyada dolaşırken, banka tarafından yalan veya gerçek olduğuna dair bir açıklama yapılmadı.  Ancak belge şu ana kadar doğrulanmış değil!

Ziraat Katılım Kur Korumalı TL Katım hesabı için verildiği iddia edilen  icazet belgesinde  Prof.Dr.Necmettin Kızılkaya, Prof.Dr.Süleyman Kaya ve Mehmet Odabaşı’nın imzası bulunuyor.

Belgede, ” Kur korumalı TL katılma hesapları karşılaşılan olağanüstü durum sebebiyle kamu yararı dikkate alınarak maslahat ilkesi çerçevesinde değerlendirildiğinden islami finans ilke ve esaslarına uygun görülmüştür”denildi.

İcazet Belgesi

İŞTE İCAZET VERDİĞİ İDDİA EDİLEN UZMANLAR

Bu arada son iki gündür icazet belgesi sosyal medyada hızla yayılırken, banka belgenin doğru olup olmadığı konusunda bir açıklama yapmadı.