Dev bankadan 15 bin personeline enflasyon primi! YKB tüm personele 1 maaş prim verecek

Türkiye’nin en büyük bankalarından olan Yapı Kredi Bankası Türkiye genelindeki tüm personeline ayrım yapmaksızın 1 maaş prim verecek.

Türkiye’de yüksek enflasyon yaşanması nedeniyle bazı bankalar Nisan ayında yapacakları zammı Ocak ayına çekerken, Garanti Bankası tüm personeline yüzde 25 zam kararı almıştı.  Garanti BBVA’dan sonra Yapı Kredi Bankası’da personellerinin mağduriyetini gidermek amacıyla prim verme kararı aldı.  Yapı Kredi Bankası 1 maaş prim verecek. Banka aynı zamanda örgütlü sendika Basisen ile yaptığı toplu iş sözleşmesi gereği Nisan ayında 6 aylık enflasyon farkı artı 0.75 zam verecek.

DİĞER PRİMLERİ ETKİLEMEYECEK

Öte yandan Yapı Kredi Bankası personelinin alacağı 1 maaş primin normal şartlarda alacağı primleri etkilemeyeceği bildirildi. Söz konusu prim 13.maaş olarak da nitelendiriliyor.

BANKADAN AÇIKLAMA
Yapı Kredi Bankası’dan personele şu açıklama yapıldı:
“Hissedarımız Koç Holding’in de desteğiyle, üst yönetimimiz tarafından tüm çalışma arkadaşlarımıza, bu yıla özel olarak, Ocak ayının ilk haftasında bir maaş ek ödeme yapılmasına karar verildi.
Bununla birlikte, şube ağı ve satış ekiplerimizin, normalde Mart ayında yapılacak prim ödemeleri ise, Bankanın geneline paralel olacak şekilde, 31 Ocak 2022 tarihine alındı.
Tek sefere mahsus olarak yapılacak bir maaş ek ödeme, Yapı Kredi ve İştiraklerimizde Direktör ve altı unvanda bulunan ve Ekim 2021 öncesi çalışmaya başlayan tüm çalışma arkadaşlarımız için geçerli olacaktır.”