Site aidatları kiraya ulaştı!

yazar:

kategori: ,

Son 20 yılda inşaat sektörünün yoğunlaşması ile birlikte hayatımıza daha azla giren sitelerde isyan var.  Asgari ücret, elektrik ve benzeri giderlerin artması ile site yönetimleri aidatlara yüzde 100’e ulaşan zam yaptılar.

Ülkenin her yerinden site aidatlarına gelen fahiş zamlarla ilgili sesler yükselmeye başladı. Geçen günlerde İstanbul Esenyurt’ta bulunan bir sitenin sakinleri aidat zamlarını pencerelere çıkıp tencere ve tava çalarak protesto etti. Çok sayıda site sakini bununla da kalmayıp sokaklara dökülerek, ‘Yönetim istifa’ sloganları attı.

Koronavirüs sebebiyle havuz, spor salonu gibi çoğu ortak alanı kullanamayan site sakinleri artan ücretlere tepki gösterirken, uzmanlar da “Fiyatlara müdahale etmek için genel kurula katılıp söz sahibi olun” uyarılarında bulunuyor.

İstanbul’da özellikle Halkalı, Esenyurt ve Altınşehir gibi yoğun yerleşim yerlerindeki sitelerde en düşük aidat 400 liradan başlıyor. Havuzlu ve spor merkezli sitelerin aidatları ise 2 bin liraya kadar çıkıyor. Site yönetimleri, aidat artışının kaçınılmaz olduğunu belirterek, “Asgari ücretin tek başına maliyeti yüzde 50 arttı. Bir sitede 50’ye yakın güvenlik ve temizlik kadrosu çalışıyor. Elektrik maliyeti  aidatların yüzde 70 ile 100 arasında artmasını kaçınılmaz kıldı” yorumunu yaptı.