ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kırmızı

İNG araştırması: Tasarruf sahipliği oranı yüzde 18,2 oldu

yazar:

kategori:

ING Türkiye tarafından gerçekleştirilen Türkiye’nin Tasarruf Eğilimleri Araştırması’nın 2021 yılı 4. çeyrek sonuçlarına göre, tasarruf sahipliği oranı yüzde 18,2 oldu. Böylelikle, tasarruf sahipliği oranı 2021 genelinde benzer seviyede gerçekleşerek tasarruf etme eğilimi yıl boyunca gücünü korudu.

Araştırmada ayrıca genel kitle ve 18-30 yaş arası bireylerin yatırım tercihleri ve risk algıları incelendi. Gençlerin risk iştahı toplum geneline göre biraz daha yüksek. 18-30 yaş grubundaki bireylerin yüzde 51’i risk almayı kazanç olarak görürken, genel kitlede bu oran yüzde 45 olarak gerçekleşti. ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kırmızı, “Tasarruf sahipliği oranında yıl boyunca istikrarlı bir süreç yaşandığını söyleyebiliriz. Sonuçlar bize tasarrufu destekleyici ürün, hizmet ve yatırım araçları geliştirilmesinin tasarruf sahipliğinin artırılmasında etkili olabileceğini gösteriyor. ING olarak finansal okuryazarlığa katkı sağlamaya ve tasarruf odaklı ürünlerimiz ile tasarruf sahipliğini desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

Ozan Kırmızı: Finansal okuryazarlığa katkı sağlamaya ve tasarruf sahipliğini desteklemeye devam edeceğiz
Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren ING Türkiye Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Ozan Kırmızı, “Tasarruf sahipliği oranında yıl boyunca istikrarlı bir süreç yaşandığını söyleyebiliriz. Sonuçlar bize tasarrufu destekleyici ürün, hizmet ve yatırım araçları geliştirilmesinin tasarruf sahipliğinin artırılmasında etkili olabileceğini gösteriyor. Bununla beraber banka kartı harcamalarında harcamayı bir üst tutara yuvarlayıp arada kalan küsuratı otomatik olarak birikim hesabına aktaracak bir uygulamanın, 18-30 yaş arasındaki bireyleri birikim yapmaya teşvik etmesi de dikkat çekici bir bulgu. Tasarruf sahipliğinin artmasına katkı sunmak üzere yenilikçi uygulamalar geliştiren ING olarak biz de Koy Kenara özelliği ile alışverişlerde küsuratlı ödemelerin üstü ile birikim yapmayı kolaylaştırmayı hedefliyoruz. Koy Kenara özelliği ile ING’liler, Turuncu Ekstra Banka Kartı ile yaptıkları alışverişlerde küsuratları 1 TL ya da 5 TL’ye tamamlayarak, aradaki kuruşları vade derdi olmadan birikim yapma imkânı sağlayan e-Turuncu Hesap’larında biriktirebiliyor. ING olarak finansal okuryazarlığa katkı sağlamaya ve tasarruf odaklı ürünlerimiz ile tasarruf sahipliğini desteklemeye devam edeceğiz” dedi.