Bankacılardan 3.3.3 eylemi! Bankalarını BDDK’ya şikayet edecekler

yazar:

kategori: ,

Binlerce kişi, 2.2.2022 ve 3.3.3’de nikah kıymak için yarış ederken, bu kez bankacılar yarın  3 Mart saat 3 de çalıştıkları bankayı Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurumu BDDK’ya şikayet edecekler.

Her gün on binlerce bankacı aylık hedefleri ve günlük satış hedefleri ile ilgili defalarca mail, mesaj ile uyarılarak, telefon ile baskı altına alınarak “ bezdiri” ile karşı karşıya olduğunu düşünüyor . Binlerce bankacı Piyasanın ve ekonominin gerçeklerinden uzak yüksek hedeflerin “ performans yetersizliği “ gerekçesi ile işten çıkarmaya varan sonuçlarından tedirgin olarak çalışıyor. Bankacılar, bu baskılar altında fiziksel ve psikolojik sağlığını kaybettiğini ifade ediyor . Bu konuda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu’nun Bankaları etkin şekilde uyarması ve denetlemesi bekleniyor.

Bankacılar yarın (çarşamba) saat 3.33&de BDDK’ya çalıştıkları bankayı mail ve twitter üzerinden şikayet edecek. Bankacılar, hedef baskısının “tasarruf sahiplerinin hak ve menfaatlerini tehdit edecek boyuta ulaştığını” ifade edecekler.  Özellikle bankalar personele müşteri mevduatlarının vadesizde tutulması konusunda hedefler verip, mobbinge varan baskılar yaptığı iddia ediliyor.