BDDK’ya şikayet yağdı Bu kez vatandaş değil bankacı bankadan şikayetçi oldu!

yazar:

kategori: ,

Türkiye genelinde bugün binlerce bankacı, çalıştıkları bankaları denetleme ve düzenleme konusunda tek görevli kurum olan BDDK’ya şikâyet ettiler.
Son dönemde verilen hedeflerin gerçekçi olmadığı ve müşteriye zarar verecek noktada olduğunu öne süren bankacılar, durumu BDDK’ya e-posta, twitter ve instagram hesabı üzerinden anlattılar.
İŞTE O ŞİKAYETLERDEN BAZILARI:
-Artık göz ardı edilen ve görülmeyen personel olmak istemiyoruz. 9 yıldır hizmet ettiğim sektörde her yıl katlanarak, kar topu etkisine dönüşen satış baskısı, mobbing ve liyakatsizliğin sizin denetiminizde son bulması gerek.
-Bankanın verdiği hedefler insanlık dışı. Biri artık dur demeli lütfen sesimizi duyun yardım edin.
-Sektörün denetim merkezi olarak ve en üst kurum olarak lütfen sesimizi duyun lütfen bir yaptırımda bulunun. Toplumda işi yüzünden psikolojik bunalım geçiren bireyler olarak çocuk yetiştirmek istemiyoruz.
-Satış baskısı ile müşteriye ihtiyacı olmayan ürün satmaya mecbur bırakılmaktan rahatsızız. İçinde bulunduğumuz ekonomik koşullarda bankaların karları araştırılmalıdır.
-Şube personeli geç saatlere kadar şubelerde tutulması mümkün olmayan hedefler için baskı çok arttı. Rencide edici e-posta, whatsapp, telekonferanslar ve telefon görüşmeleri ile gün içerisinde sürekli aynı şeyler tekrarlanmakta. Banka personeli kan ağlıyor.
-Hedef denilen ulaşılması güç rakamlar müşteriye zarar veriyor.

BDDK TAKİPÇİ SAYISI ARTTI

Bankacıların yılın üçüncü ayı, üçüncü günü saat 3 ve 33 dakikada başlattıkları bu şikayet eyleminde BDDK’nın sosyal medya hesaplarının takipçi sayısı da arttı.