fazla mesai

Mahkemeden işçi lehine fazla mesai ücreti kararı!

İstanbul’da bir mahkeme oldukça ilginç bir karara imza attı. Yıllarca çalıştığı bankadan ikale yani anlaşmalı olarak ayrılan ve “Tüm haklarımı aldım” imzası atan bankacının fazla mesai talebini haklı buldu.

Türkiye’de faaliyet görseteren yabancı sermayeli bankadan anlaşmalı olarak ayrılan bankacı, daha sonra dava açarak fazla mesai ücretini talep etti. İstanbul’da görülen davada davalı bankanın avukatı, davanın reddi için bankacının ayrılırken imza attığı “tüm haklarımı aldım” yazısını gerekçe gösterdi. Ancak davacı avukatı Gökçe Yabuloğlu, mahkemeden bankacının işi giriş ve çıkış bilgilerinin bankadan talep edilmesini talep etti.  Bilirkişinin da yaptığı incelemeler sonucunda fazla mesai yaptığı belirlendi.

fazla mesai ücreti
Mahkeme anlaşmalı işten ayrılma sonrası açılan fazla mesai davasını haklı buldu

Mahkeme, bankayı fazla mesai ücreti ödemeye mahkum etti. Banka, anlaşmalı ayrılan personeline dava sonucu mesai ücretini en yüksek mevduat faizi ile birlikte ödedi.

BU BİR İLK!

Avukat Gökçe Yabuloğlu tarafından açılan ve kazanılan bu dava Türkiye’de ilk olarak gösteriliyor. İlk kez anlaşmalı işten ayrılma sonrası fazla mesai ücreti talep edilmiş ve alınmış oldu.

AYRIMCILIK DAVASINI DA KAZANMIŞTI

Avukat Gökçe Yabuloğlu daha önce de yerli sermayeli bir bankaya müvekkili adına kadın ayrımcılık davası açmış ve kazanmıştı. Söz konusu davada bankanın kadın çalışanına karşı ayrımcılık yaptığı ve terfisini vermediği iddia edilmişti. Bu dava da Türkiye’de ilk olmuştu.