Banka Bölge Müdürü Evrakta Sahtecilik Yapar mı?

Sevgili dostlar,
Ülkemizin merkezi noktalarından birindeki bir Bölge Müdürü hakkında şu sıralar sıkıntılı iddialar konuşuluyor. İddiaya göre; bölge müdürü makamına tahsis edilen banka aracını karısına tahsis ediyor ve kendisi de bankanın üst düzey yöneticilerinin kullanımı için bölgesine emanet edilen daha üst segment arabayı kullanıyor. Bölge müdürünün karısı, bankanın aracını şahsi işleri için kullanırken, bir vatandaşın aracına çarpıyor. Vatandaşın aracı pert oluyor ve bankanın aracında da önemli miktarda maddi hasar oluşuyor. Bölge müdürü şoförüyle apar topar kaza mahalline geliyor ve kazayı kendisi yapmış gibi üstleniyor. Vatandaşın mağduriyetini gidereceğini söyleyerek, alkol muayenesine kendisi girip, kaza raporunu kendisi düzenliyor. Sigorta ödemeleri yaptıktan sonra, vatandaşa rücu edince işler karışıyor. Vatandaş; Bölge Müdürü’nün yapmadığı kazayı üstlenerek kaza raporu düzenlemek suretiyle evrakta sahtecilik ve dolandırıcılık yaptığı iddiasıyla Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunuyor. Çevredeki esnafın kamera kayıtlarından da kaza anının kayıtlarını temin ediyor, sosyal medyada yayınlıyor ve durumu ispatlamaya çalışıyor. Yapmış olduğu suç duyurusunu Bankanın şubelerine giderek bir bir paylaşıyor, sesini duyurmaya çalışıyor.
Eğer iddia doğruysa;
Bankaların vatandaşa mali yönden, çalışanlarına psikolojik yönden yüklendiği yetmiyormuş gibi bir de böyle mağduriyetlere sebep olması ne acı.
Öte yandan SPK’ya tabi olup binlerce paydaşı bulunan bankanın, kendisine ait olmayan bu masrafları bankadan ve sigortadan karşılaması da işin başka bir hukuki boyutu.
Banka ayyuka çıkmış bu iddiaları araştırıyor mu bilmiyoruz, ama binlerce çalışanını, bu insanların kariyerini, milyonlarca müşterinin varlığını böyle bir yönetim anlayışıyla mı sürdürecek? İnsan Kaynakları ve üst yönetim böylesine önemli pozisyonları emanet ettikleri kişileri seçerken gerçekten liyakate önem veriyor mu?
Bir banka yöneticisinin evrakta sahtecilik, dolandırıcılık gibi mevzulara konu olması, sektörde kabul edilebilir bir şey değildir.
Eskilerde toplum nezdinde en saygın mesleklerden biri olan bankacılığın, çarpık yöneticiler yüzünden geldiği nokta gerçekten ibretlik.
Davanın takipçisi olacağız.
Kırmızı bankanın Bölge Müdürünün yüzü kızarır mı bakacağız.

Deniz Ateş