Borsada büyük vurgun! Hektaş hisse senedinde içerden bilgi ticareti mi?

yazar:

kategori: ,

Mevduat faizlerinin düşüşü, dolardaki hareketsizlik küçük yatırımcıları borsaya yöneltirken, BİST büyük vurgunlara sahne oluyor.  Hektaş şirketinin hisse senetlerinde cuma günü yaşanan hareketler ve hemen arkasından saatler sonra bedelli kararının açıklanması içerden bilgi ticaretini gündeme getirdi.

HEKTAŞ Yönetim Kurulu’nun KAP’a bedelli sermaye artırım kararını bildirmesinden  saatler önce günlerdir yükselen hisse senedine aniden sert satış geldi. 14 Nisan’da 23.60 TL ile tarihi zirveyi gören hisse senedi, ertesi günü 23.48 TL’den güne başladı. Hisse senedine gelen satışlarla senet dün 21.40’a kadar düştü. Senedin bu kadar sert düşüşü karşısında küçük yatırımcılar alım yaparken, senet 22.28 TL’den kapandı.

YÖNETİM KURULU KARARI

hektas Yönetim Kururu Kararı

Hisse senedinde işlemlerin kapmasından hemen sonra KAP’a HEKTAŞ şirketinden gelen açıklama düştü. Söz konusu açıklamada 15 Nisan’da toplanan Yönetim Kurulu’nun yüzde 150 bedelli kararı aldığı bildirildi. Bu açıklamadan sonra hisse senedinde alım yapan küçük yatırımcılar karara tepki göstererek, “insider” yani içerden bilgi ticareti suçlaması yaptılar.

Küçük yatırımcılar, bedelli kararının sızdığını öne sürerek, SPK’nın söz konusu işlemleri incelemesini istiyorlar.