Son ayların en büyük dolar savunması!

yazar:

kategori: ,

Amerikan Merkez Bankası FED’in neredeyse kesin olarak kabul edilen faiz artışına saatler kaldı. Olası 50 ve üstü faiz artışı beklentisi neredeyse tüm dünya para birimi ve borsaları tarafından satın alınıyor. Altın 1850 dolara kadar gerilerken, Amerikan tahvillerindeki yükseliş sürüyor. 10 yıllık ABD tahvillerinin faizi yüzde 3’ü geçti.

Türkiye bayram nedeniyle bu fırtınadan uzak kalırken, uluslararası piyasalarda işlem gören Türk lirası için adeta büyük bir savunma yapılıyor. Halk Bankası eski yöneticisi Prof.Dr.Şener Babuşcu tarafından da ortaya atılan arka kapı operasyonlarının son 24 saatte yoğunlaştığı iddia ediliyor.

İç piyasaların kapalı olmasına rağmen yurtdışı piyasalardan gelen talepler doları 14.900 liraya kadar taşıdı. Ancak dün gece saat 22.00’den bugün  saat 10.00’a kadar 14.900 TL’nin altında tutmak için yoğun satışlar yapılıyor. Bu müdahalenin son ayların en yoğunu olduğu iddia ediliyor.

Dün gece son dakika satışları ile dolar 14.900 liranın bir tık altı kapatırken, bu sabah yeniden bu seviden başladı. Ancak zaman zaman gelen sert satışlar doların fiyatını 14.900’ün altına çekiyor.

Dolar/TL grafiğinde ilginç görüntüler oluştu.