Emlak ilanı

Ucuz kredi 1 saatte ev fiyatlarını uçurdu

yazar:

kategori:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın büyük müjde olarak açıkladığı  0,99 faizli konut kredisi, bir saatten kısa bir sürede konut fiyatlarınının adeta uçmasına neden oldu.

2 milyon liraya kadar konut kredisinde ana şartın her ne kadar 1.el konutlar olarak konulmuş olmasına rağmen, arzın yetersiz olmasından dolayı ikinci el fiyatları bir anda yükseldi. İkinci el konut satışının yapıldığı internet sitelerinde haberin duyulmasından sonra adeta yağmur gibi fiyat güncellemesi geldi.  Yaklaşık 1 aydır 1 milyon 200 bin liraya satılmaya çalışılan konutların fiyatlarının sahibi tarafından 2 milyon liraya yükseltildiği görüldü. Her 100 ilandan 87’sinde fiyat güncellemesi yapıldı.

BİRİNCİ EL DE YÜKSELECEK

Öte yandan artan maliyetler nedeniyle bir süredir yeterince konut üretiminin yapılmadığı dikkat çeken emlak uzmanı Nesrin Aslan, “Bu haber bazı müteahhitlerin de fiyat yükseltmesine neden oldu” dedi. Fiyatların bir süredir yapay olarak yükselmesi nedeniyle düşük marjla çalışan müteahhitler için adeta büyük bir fırsat yaratıldığını da dikkat çeken Aslan, “Özellikle İstanbul gibi büyükşehirlerde yeterince konut üretimi yok. Demir ve inşaat maliyetinden dolayı bir çok müteahhit iş bıraktı. Bu düşük faizli kredi haberi vatandaşı konut sahibi yapmayacağı gibi daha da uzaklaşmasına neden olacaktır” diye konuştu.