Türkiye Sigorta Birliği’den bir garip açıklama: Yanlış haberler sigortalılarımızı mağdur ediyor

yazar:

kategori:

Bankaların büyük bir bölümünü zorla yaptırdığı sigorta poliçeleriyle ilgili Türkiye Sigorta Birliği’nden garip bir açıklama geldi. Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Özgür Obalı, “Yanlış haberler sigortalılarımızı mağdur ediyor” dedi.

Türkiye Sigorta Birliği Genel Sekreteri Özgür Obalı, bankalardan alınan krediler sırasında yapılan hayat sigortası primlerinin “e-devlet üzerinden başvurularak” geri alınabileceğine ilişkin haberlerin doğru olmadığını açıkladı. Obalı ayrıca, bu haberler doğrultusunda işlem yapmaya çalışan vatandaşların sigorta güvencelerini kaybetme ve daha büyük mağduriyetler yaşama riskiyle de karşı karşıya olduklarını dile getirdi.

Obalı, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) ‘e-başvuru sisteminde böyle bir özelliğin olmadığını’ vurguladı. TSB Genel Sekreteri; “Bankalardan alınan bireysel kredileri güvence altına alan kredi bağlantılı hayat sigortası, vefat, kaza veya hastalık sonucu maluliyet, işsizlik ya da tehlikeli hastalıklar gibi kredi borcunun ödenemediği durumlarda krediye teminat sağlıyor. Böylece hem sigortalıları hem de geride kalanları borç yükünden koruyor” dedi.

SORUN BANKALARIN ZORAKİ SİGORTALARI

Öte yandan sigorta poliçelerine karşı her geçen gün artan tepkinin asıl nedeninin bankaların personeline hedef olarak dayattığı poliçeler olduğu öne sürüldü.  Son 5 yıldır adeta çığ gibi büyüyen ve gerek sosyal medyada gerekse şikayetvar gibi internet sitelerinde bu konuda çıkan binlerce şikayet karşısında Ticaret Bakanlığı yasal düzenlemeler yapmış ancak, bankalar bu işleme halen devam ettiği öne sürülmüştü.  Bankaların kar marjının yüzde 40’a varan poliçeleri müşteriye çeşitli yöntemlerle dayatması kamuoyunda büyük tepki çekiyor. Banka çalışanları ve vatandaşlar tarafından Türkiye Sigorta Birliği bu konuda sesiz kalmakla suçlanıyor.