Almanya’dan sonra Hindistan’da akaryakıtta vergileri düşürüyor

yazar:

kategori:

Petrol fiyatlarından kaynaklı artan akaryakıt fiyatlarına ülkeler müdahale etmeye başladı. Alman hükümetinin direkt fiyat düşürmesine karşılık Hindistan, bu müdahaleyi özel tüketim vergisini düşürerek yaptı.

Alınan bilgiye göre, Hindistan Cumartesi günü, tüketicileri yüksek enflasyon ortamında yükselen fiyatlardan korumak amacıyla önemli emtialara uygulanan vergi yapısında bir dizi değişiklik yaptığını duyurdu.

Maliye Bakanı Nirmala Sitharaman, benzinde litre başına 8 rupi (0,1028 $) ve dizelde litre başına 6 rupi özel tüketim vergisinde indirim yapıldığını duyurdu.

Hükümet ayrıca yerel pazar talebine yönelik hammadde maliyetlerini azaltmak amacıyla antrasit, PCI kömürü ve koklaşabilir taş kömürü üzerindeki ithalat vergisini de kaldırdı.

Hükümet, eyalet hükümetlerini federal planlara uygun olarak akaryakıt fiyatlarında benzer indirimler yapmaya çağıran Sitharaman’ın açıklamasının ardından yaptığı açıklamada, son önlemlerin 22 Mayıs’tan itibaren geçerli olacağını söyledi.

Yeni Delhi’de bir litre benzin şu anda 105.41 rupi, dizel ise 96.67 rupi.

Hükümet ayrıca, yoksulluk sınırının altındaki kadınlara yönelik bir refah programı kapsamında 90 milyondan fazla yararlanıcıya pişirme gazı tüpü başına 200 rupilik yeni bir sübvansiyon sağlayacak.