Türkiye’yi yakacak tahmin! Petrol 150 dolar olabilir

yazar:

kategori: ,

Rusya-Ukrayna savaşı devam ettiği sürece petrol fiyatlarındaki yükselişin süreceği ve Brent petrolün varil fiyatının 150 dolara çıkabileceği değerlendiriliyor. Petrolün 150 doları görmesi halinde Türkiye’de motorin ve benzinin litre fiyatı 45 liraya kadar çıkabilir.

Malezya merkezli petrol ve gaz piyasaları istihbarat platformu Oil Industry Insight Kurucusu Alahdal Hussein, Rus petrol ve gaz arzına alternatif bulmanın kısa sürede çözülebilecek bir mesele olmadığını söyledi.

Rus petrolüne yönelik AB ambargosunun küresel petrol arzı görünümünde ciddi değişikliklere yol açacağını dile getiren Hussein, şunları kaydetti:

“Doğacak tüm risklere gözlerini kapatıp bu yaptırımı uygulamayı göze aldıklarını farz edersek, AB’nin Rus petrolünü ikame edebilmesi için yönünü Afrika, Orta Doğu ve ABD’ye çevirmesi gerekiyor. Bu da fiyatların fırlamasına yol açar. Bu durum en çok Çin ve Asya ülkelerinin işine yarayacak çünkü Rusya, petrol arzının devamlılığını sağlamak için bu ülkelere fiyat indirimi sunacak.

Savaş bitmedikçe fiyatlar yüksek seyretmeye devam edecek. Rus petrol ambargosu hayata geçirilirse varil başına 150 doları görmek mümkün.”