Kabine kritik gündem maddesi ile toplanıyor! Gözler Erdoğan’ın açıklamasında

yazar:

kategori:

Bakanlar Kurulu, bugün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Toplantının ana gündem maddesi milyonlarca memur ve yüz binlerce memur emeklisinin mali haklarını ilgilendiren 3600 ek gösterge olacak. Fahiş kira artışına karşı yapılacak düzenlemeler ve Suriye’ye yeni operasyon konularının da görüşülmesi bekleniyor.

Toplantının ana gündem maddesi 3600 ek göstergeye ilişkin yapılan çalışmalar olacak. Ek göstergeyle ilgili hazırlanan düzenleme, Erdoğan’a sunulmuş ve Erdoğan, Bakanlar Toplantısı’nın ardından 3600 ek göstergeyle ilgili yapılan çalışmaların detaylarını açıklayacağını duyurmuştu. Bu nedenle, milyonlarca memur ve memur emeklisi toplantıdan çıkacak karara gözlerini çevirdi.

Toplantıda fahiş kira artışları konusunun masaya yatırılması bekleniyor. Hükümet, fahiş kira artışlarını Hollanda benzeri bir modelle frenlemeyi hedefliyor. Bu hususta ‘sabit oran’ formülü üzerinde duruluyor.

Bu konu ile ilgili çalışmalar yürüten, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş, yapılan çalışmaların sonucunu Erdoğan’a sunacak.

Kabinenin önemli gündem maddeleri arasında Suriye’ye yapılmasını planlanan yeni askerî harekat konusu da yer alıyor. Toplantıda Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın operasyona ilişkin hazırlıkları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a aktarması bekleniyor.

Erdoğan, toplantının ardından, konuşma yaparak görüşmede alınan kararları açıklayacak.