Bitcoin adeta ocak söndürdü! 20 bin doların altına inerse ne olur?

yazar:

kategori: ,

Geçtiğimi yıl 70 bin dolar sınırına kadar yükseldikten sonra düşüşe geçen Bitcoin 21 bin doların da altına indi. 20 bin dolar seviyelerinden işlem gören kripto para, son bir haftada yüzde 30 düşmüş oldu. Yatırımcısına adeta kabus olan Bitcoin’de yeni tartışma 20 bin doların altına inerse ne olur?

20 bin doların altına inmesi halinde panik satışların başlayabileceği iddia ediliyor.

Uzmanların bir kısmı düşüşün devam edeceğine yönelik BTC tahminleri ile yatırımcıları korkuturken, 20 bin dolar değerinin neden önemli olduğuna kısaca değinmek gerekiyor.

İlk olarak 20 bin dolar seviyesinin lider kripto para birimi için psikolojik direnç olduğunu belirtmek gerekir. Bu seviyenin altı yatırımcıları huzursuz etmek için tek başına yeterli olacaktır. Ayrıca 2017 yılı boğa koşusunun zirvesi de 20 bin dolara karşılık geliyor ki adete rövanş niteliği taşıyan 20 bin dolar savunması, BTC için gerçekten çok anlamlı!

Son ayı piyasası Bitcoin için ilk değil ve muhtemelen son olmayacak. Asıl önemli olan ise tüm ayı piyasalarında BTC, bir önceki boğa piyasası zirvesini korumayı başardı. Bu istatistiğin bozulmasına bu denli az kalmışken piyasanın iyimserliği de giderek kaybolmak üzere!

BTC 20 BİN DOLAR ALTINA DÜŞERSE NE OLUR?
Decrypt haberine göre Swan Bitcoin analisti Sam Callahan, Bitcoin’in 20 bin doların altında seyretmesi halinde olabilecekleri tüm iyimserliği ile yorumladı. Callahan bu konuda hiç endişeli değil! Usta isim, “Bitcoin’in yatırımcı tabanının önceki ayı piyasalarına kıyasla çok farklı ve daha karmaşık olduğunu belirtmek önemlidir” diyerek yatırımcıların muhtemel daha bilinçli olduğu konusuna değiniyor.

Callahan, “Bitcoin 20 bin doların altına düşerse, BTC’nin uzun vadeli değer teklifi bozulmadan kaldığı için bu indirimli fiyat seviyelerinde önemli satın alma baskısı göreceğimizi düşünüyorum” diyor. Callahan ise bu iyimserlikte olan tek kişi değil! Yine Decrypt’e daha önce konuşan ve BTC için 12 bin dolar tahmininde bulunan Japon kripto borsası Bitbank’ın piyasa analisti Yuya Hasegawa, “Bence Bitcoin geçici olarak 20 bin doların altına düşebilir ancak muhtemelen etrafındaki seviyeyi hızla toparlayacaktır” diyerek değişen fikrini beyan ediyor.