Usta bankacıdan “Hangi banka 17 lira yemek ücreti veriyor” sorusuna efsane cevap!

Türkiye yerli sermayeli özel bankanın mutfakta çalıştırdığı personeline verdiği 17 liralık yemek ücretini tartışıyor. İlk kez ParaMedya’nın gündeme getirdiği vicdanları yaralayan yemek ücreti, sosyal medyanın da gündemine geldi.

Gazeteci Turhan Bozkurt‘un, “Milyarlarca lira net kâra imza atan bazı bankalar çalışanlarına günlük yemek ücreti olarak 17 TL’yi reva görüyor.” şeklindeki tweeti kısa sürede paylaşım rekoru kırdı. 10 binin üzerinde beğeni ve paylaşım alan tweete, takma isimli bir hesaptan, “Nerede hangi banka veriyor günlük 17 TL yemek ücretini ispatınız varsa buraya koyun sağdan soldan gelen asılsız bilgilerle buralarda dezenformasyon yapmayın.” şeklinde tepki geldi.

Bunun üzerine Paramedya İnstagram hesabı yöneticisi ve eski usta bankacılardan Hanife Serter, öyle bir tweet atı ki, hem 17 lira yemek ücreti veren bankaya hem de söz konusu yalanlama tweeti atan takma isimli hesabın sahibine adeta ders niteliğindeydi.

Yaklaşık 36 bin kişinin takip ettği ve günlük 100 bini geçen paylaşım görüntülenmesi ile en etkili instagram hesaplarından olan Paramedya yöneticisi Serter, “Şimdi en yakınınızdaki yerli milli özel güzel kırmızılı bir bankaya girin ve oradaki güvenliğe sorun , burada kim 17 TL yemek ücreti alıyor diye. O size gösterir. İspat arayan sorsun .” diye müthiş bir yanıt verdi.