Bankacılıkta kıyafet tartışması! Bankacı yırtık kot ve tayt giyebilir mi?

Aralarında Türkiye’nin en büyük bankalarının da bulunduğu bir çok banka pandemi sürecinde başlattığı serbest kıyafet uygulamasını kalıcı hale getirdi.

Son kararın gerekçesi ise yüksek enflasyonun giyim fiyatları üzerindeki büyük etkisi oldu. Ancak, serbest kıyafet beraberinde büyük bir tartışmayı da getirdi. Kıyafet serbestliği uygulanan bazı bankalarda ölçüyü kaçıran personele uyarı verilirken, “Serbestlik nereye kadar” sorusunu gündeme getirdi. Yine, eski bir banka yöneticisinin üniforma tarzı tek tip elbise önerisi de gündeme geldi.

BANKACILAR TARTIŞTI

Türkiye’nin en büyük ve tek bankacılık sosyal medya platformu olan ParaMedya instagram hesabında kıyafet tartışmasına yönelik bir anket yapıldı. Yaklaşık 34 bin bankacının katıldığı bu dev ankette, “Bankalar tek tip kıyafete geçse, kıyafetleri de kendi verse kabul eder misiniz?” sorusuna bankacıların yüzde 52’i hayır yanıtını verirken, ilginç bir şekilde yüzde 48 gibi oldukça ciddi bir rakamda bankacı evet yanıtını verdi.

"

TAYT GİYEN BANKACI

Hanife Serter yönetimindeki instagram hesabındaki ankette ilginç sorular bankacılara soruldu. Bu sorulardan biri de “Bankada ne giyilmez-Tayt? “sorusu oldu.  Ankete katılan bankacıların yüzde 84’ü tayt giyinilemeyeceği konusunda oy kullandı. Yüzde 16 gibi bir oranda bankacı ise “banka şubesinde tayt giyilmeli “dedi.

"

YIRTIK KOT GİYİLMELİ?

Hanife Serter’in bankacılara sorduğu bir başka soru “Bankada Yırtık Kot giyilmez” sorusu oldu. Bu soruya bankacıların yüzde 14’ü “giyilir” şeklinde yanıt verirken yüzde 86’sı “hayır giyilmez” yanıtını verdi.

"

ŞORT, TERLİK, İP ASKILI, AŞIRI RENKLİ KIYAFETLER

Anketin en önemli sorusu “Banka şubelerinde şort, terlik, ip askılı, aşırı renkli kıyafetler” oldu.  Serbest kıyafet uygulamasına giden bazı bankalarda bu tarz giyen personele uyarı verilmişti. Bu nedenle tartışmalı olan bu soruya bankacılardan oldukça ilginç bir yanıt gelerek yüzde yüzde 92 “Hayır giyilmez”yanıtı geldi. Bankacıların sadece yüzde 8’i giyilebilir olduğunu düşünüyor.

"

GÖBEĞİ AÇIK BLUZ GİYEN BANKACI

Ankette oldukça uç sorularda vardı. Bunlardan biri de “Göbeği açık bluz giyen bir bankacı düşünün” oldu. Bu soruya da bankacıların yüzde 90 “hayır giyilmez“diye yanıt verirken, yüzde 10 ise “evet giyilir” yanıtını verdi.

"

SPOR AYAKKABI

Banka şubelerinde spor ayakkabı giyilir mi sorusuna ise yüzde 89 evet, yüzde 11 hayır yanıtını verdi.

"