whatsapp anayasa mahkemesi

Personel yazışmalarını izleyen Movius programını alan Türk bankası hangisi?

Geçtiğimiz hafta Financial Times gazetesi tarafından  yapılan “Deutsche Bank’ın personel whatsapp  ve sms yazışmalarını izlemek için program satın aldığı” haberinin etkisi sürerken, bugün ilginç bir bilgi bankacılık kulislerinde dolaşmaya başladı. Banka ve finans dünyası için personellerin yazışmalarını takip etme programı yazan Movis Secure firmasının müşterileri arasında bir Türk bankasının da bulunduğu öne sürüldü.

Movius, şirket müşteri gizliliği nedeniyle bu konuda bilgi vermez iken, söz konusu programın bankanın verdiği telefon ve hatla otomotik yüklü geldiği iddia ediliyor.  Personeline telefon ve hat veren 3 banka bulunuyor.

NASIL ÇALIŞIYOR?

Movius aslında bir güvenlik programı olarak geliştirilmiş. Bir telefona yükleniyor ve herhangi kısa yolu bulunmuyor. Yani kullanıcı bu programı göremiyor. Ancak tüm yazışma ve arama kayıtları merkezi bir bilgisayara aktarılıyor. Burada gerektiğinde incelenmek üzere depolanıyor.

TÜRK MÜŞTERİ

İddialara göre, bu şirketten bir Türk bankası program satın aldı. Ancak bankanın adı açıklanmıyor. Yine söz konusu programın aktif edilip edilmediği yolunda da net bir bilgi yok. Aktif edilmeme olasılığının yüksek olduğu da belirtiliyor. Zira, Türk yasaları şimdilik böyle bir takibe izin vermiyor.

HUKUK NE DİYOR?

Konuyu Avukat Gökçe Yabuloğlu’na sorduk.

Gökçe Yabuloğlu bu konuda şunları söyledi:

“Normal şartlarda işçi rızası olmadan hiçbir şekilde işveren tarafından uzaktan izlenemez denetlenemez. Bu yolla elde edilen veriler hukuka aykırıdır var işten çıkarma gerekçesi de olamaz. fakat işveren işçiye bu konuda bir bildirimde bulunmuşsa yani mesaiyle sınırlı olmak üzere bilgisayarını takip edebileceği gibi bir bilgilendirme de bulunmuşsa yapabilir. Ancak WhatsApp sadece iş hayatına özgülenmiş bir program olmadığından ötürü WhatsApp yazışmaları ile ilgili böyle bir talepte bulunmanın hukuka aykırı olacağını düşünüyorum. İşçinin özel hayatının gizliliği hakkı da dikkate alınarak, işçinin özel hayatına saygı hakkına en az müdahale edecek şekilde denetleme yetkisinin işverence kullanılabileceği yasalara uygun bulunmaktadır.
Örneğin mümkünse ortak ağ ya da bilgisayar programları ile yalnızca mesai saatleri ile sınırlı olmak üzere izleyebilir, zira kişinin anayasal hakkı olan özel hayatın gizliliğine saygı hakkı önceliklidir”