Kripto Para

Bank of England’ın üst düzey yöneticisinden çarpıcı kripto açıklaması!

yazar:

kategori:

Terra çöküşü sonrası kripto para piyasasında kelimenin tam anlamıyla bir güven bunalımı yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl kasım ayında piyasanın toplam değeri 3 trilyon dolara yükselmiş, Bitcoin ve çoğu altcoin tüm zamanların en yüksek seviyelerini görmüştü.

Piyasanın toplam değeri  Coinmarketcap verilerine göre 897 milyar dolar. Bu büyük erime Bank of England Başkan Yardımcısı Jon Cunliffe’nin açıklamlarına yansıdı.

Cunliffe, kripto varlıklarındaki bozgundan kurtulanların geleceğin teknoloji şirketleri Amazon.com ve eBay’e rakip olabileceğini söyledi. Bu yıl Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin değerinden 1 trilyon ABD dolarından fazlasını silen çöküşü, milenyumun başındaki dotcom çöküşüne benzetti.

Ünlü yönetici 22 Haziran Çarşamba günü Zürih’te yaptığı açıklamada, kriptodaki çöküşü 5 trilyon ABD dolarının değerlerin silindiği dotcom patlaması benzetti. Jon Cunliffe, ““Birçok şirket gitti, ancak teknoloji ortadan kalkmadı. 10 yıl sonra geri geldi ve hayatta kalanlar- Amazonlar ve eBay’ler – baskın oyuncular olduğu ortaya çıktı.Önümüzdeki birkaç ay içinde kripto varlıklarına ne olursa olsun, kripto teknolojisi ve finansmanının devam etmesini bekliyorum.””dedi.