Sigorta

Sigorta cenneti Türkiye!

yazar:

kategori: ,

Bölgemizde Pazar günü başlayan (26/06/2022 Pazar) yağmur ara ara devam ederek Pazartesi günü (27/06/2022 Pazartesi) etkisini artırarak şiddetlendi . Günün ilerleyen saatlerinde yağmur şiddeti artarak devam etti. Evet burası Zonguldak ve Zonguldak ilimiz Rize’ den sonra en fazla yağmur alan ikinci il. (Kaynak;  Devrek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ) Yağmur yağdı da yağdı. Tarımsal alanlar sel içinde kaldı. Malum bankadan emekli olunca Zonguldak Devrek İlçesine taşındım . Evet burada hobi amaçlı tarımsal faaliyetler ve hayvancılık (Arıcılık) yapıyorum. Yağmur hızını Salı günü (28/06/2022 Salı) kesse de yine de ara ara yağdı. Bugün sabah saatlerinde yağmur yok.

Evet tüm bunlar zaten haberlerde var. Devrek , Çaycuma , Gökçebey gibi Zonguldak ‘ın ilçeleri sular altında , tarım ve hayvancılık tesisleri sel içinde. Bakan da geldi Devletimiz sağ olsun hasar tespit çalışmaları da yapıldı

ANCAK biliniyor ki bu ilçemizde (Tıpkı Türkiye’nin diğer 921 ilçesi gibi) çok fazla kredi kullanımı var. Tarımsal Kredi , Teşvikli Kredi , Bireysel Kredi ; Hayvancılık Kredisi , Sera Kredisi saymakla bitmez. E tabii bu kredilerin olmazsa olmazları var . Bu olmazsa olmaz olan kural “KREDİ SİGORTALARI “   .  Bu konu daha önce defalarca güdeme geldi . Zonguldak ve çevre illerin ve ilçelerinin yaşadığı bu sel felaketinde “ kredi bağlantılı sigorta poliçeleri can simidi olur diye düşünüyoruz (olur mu)

Ben de kendi üretimim için aldığım kredi ve kredi bağlantılı sigorta için dün ( 28/06/2022 Salı) hasar dosyası açtırmak istedim. Önce Kredi alınan Şube , Sonra Banka Müşteri iletişim hattı saatlerce cebelleştikten sonra nihayet temsilci ile konuşma.

Buraya kadar her şey normal olsa da hasar dosyası açtırmak için Müşteri temsilcisini aşamadım. Ne dedim ise bu kapsam dışı ifadesi ile karşılaştım. Evet  belki kapsam dışı olabilir ,bunu bilmiyoruz. Ancak öncelikle bu görevi yapan genç bankacı kardeşlerimiz hiç yoruma girmeden “ h a s a r “   dosyası açmalı. Hasar dosyasını   “  y e t k l i  “   kişiler değerlendirmeli. Poliçe incelenmeli ve evrak istendikten gerekli incelemeler yapıldıktan sonra red ve veya hasar dosya devam işlemi yapılmalıdır. Bu durumları genç bankacı adayı ve veya yeni başlayan arkadaşlara dilim döndükçe anlatmaya çalıştım. Kırmadan dökmeden . Ama anlatmak ne mümkün.  (Mümkün değil) Ellerine bir metin verilmiş ve bu metini okuyarak karşı tarafın tüm taleplerini geri çeviriyorlar. Bu konu Para Medya da defalarca güdeme geldi. Evet  Türkiye’miz sigorta çöplüğüne doğru gidiyor. Ama ne vardı sanki Pazar Pazartesi Salı günkü Zonguldak ,  İlçeleri ve Çevre illerinde yaşanan sel baskınlarına karşı anlı şanlı sigorta şirketleri açıklama yapsalar , biz sigortaladığımız insanlara ulaşıyoruz. Biz kriz masası oluşturduk .Biz Zonguldak Devrek Çaycuma Gökçebey ‘e yardım ve destek için ekip görevlendirdik. Ne vardı sanki Sigorta Birlikleri Sigorta üst kuruluşları Selden zarar gören  Zonguldak ve İlçeleri Devrek Çaycuma Gökçebey ve dahî çevre iller için bir açıklama yapsınlar. Hadi bunları geçelim her daim reklam mesajları gönderen yine anlı şanlı  şirketler sigortalılara geçmiş olsun mesajları gönderip gönlümüzü alsalar , Zonguldak ‘a ve ilçelerine yol gösterseler. Çok mu zor veya çok mu şey bekliyoruz. Biz beklemezsek bu işler ve sigortacılık bu haliyle Paramedyanın da işaret ettiği gibi poliçe çöplüğüne doğru gidecek anlaşılan. Sevgi ve saygılarımla