Ünlü kripto borsası para çekme işlemini durdurdu

yazar:

kategori: ,

Singapur merkezli kripto para borsası ve kredi platformu Vauld, dijital varlıklardaki son çöküşün etkileri artarken tüm para çekme, alım satım ve para yatırma işlemlerini askıya aldı.

Pazartesi günü bir blog paylaşımında Vauld, kararın, müşterilerin 12 Haziran’dan bu yana platformdan 197,7 milyon dolardan fazla para çekmesine neden olan “volatil” piyasa koşulları da dahil birçok faktör nedeniyle alındığını söyledi.

Şirket ayrıca para çekme işlemleri durdurulurken şirketi canlandırmak için hareket edilebileceğini de sözlerine ekledi.

Vauld kurucusu ve CEO Darshan Bathija, “Yönetimimiz, yeniden yapılandırma potansiyeli de dahil olmak üzere Vauld’un hissedarlarının çıkarlarını en iyi şekilde koruyacak olası opsiyonları bulmak ve analiz etmek için elimizden gelenin en iyisini yapmak adına mali ve hukuk danışmanlarımızla birlikte çalışmaya tam anlamıyla kararlı.” dedi.

Firma ayrıca sermayeyi desteklemek için marj çağrılarını veya taleplerini karşılamak adına bazı müşterilere, para yatırmaya devam etmeleri için “özel düzenlemeler” yapacağını da belirtti.

Vauld’un açıklaması, son zamanlarda Bitcoin ve Ethereum’un rekor seviyelerine göre %70 değer kaybettiği bir ortamda geliyor.

Dijital paraların değerindeki bu düşüş, Celsius Network, BlockFi, Hoo Exchange ve AEX dahil Vauld’un birçok rakibinin para çekme işlemlerini durdurmasına veya sınırlamasına yol açtı ancak çoğu bu kısıtlamaları gevşetmeye başladı.

Haziran ayında Bathija, para çekme işlemlerinin her zamanki gibi devam edeceğini öne sürerek yatırımcılara, şirketin Celsius’tan veya çökmekte olan kripto hedge fonu Three Arrows Capital’den etkilenmediğinin garantisini vermişti. Ancak birkaç gün sonra piyasadaki belirsizliği gerekçe göstererek iş gücünü %30 azaltıp işe alımları yavaşlattı.

Bitcoin %1,82 artışla 19.383,1 dolara inerken Ethereum %0,60 yükselişle 1.065,50 dolar oldu