Arkas Holding

Yok böyle maaş promosyonu: 3 banka 22 bin lira verdi!

yazar:

kategori: ,

Bankalar arasındaki maaş promosyonu hızlandı. İzmir’de faaliyet gösteren bir holdingin yaklaşık 7 bin çalışanı için 3 banka kişi başına 22 bin lira maaş promosyonu ödedi.

Son yıllarda çalışma koşullarının dünya standartının üzerinde olması nedeniyle dikkatleri üzerine çeken Arkas Holding bu kez maaş promosyonu ile gündeme geldi. Holding personel maaş ödemesi nedeniyle 3 banka ile anlaşma imzaladı. Buna göre, bankalar 4 yıllık süre için Arkas Holding‘e kişi başı 22 bin liralık promosyon ödemesi yaptı.  Garanti Bankası, Yapı Kredi Bankası ve Akbank’ın Arkas Holding’e ödediği 22 bin liralık promosyon holding patronu Lucien Arkasın isteği üzerine tamamı personele verildi. Holding’in ayrıca personeline yüzde 30’da enflasyon nedeniyle maaş zammı yaptığı öğrenildi.

ARKAS HOLDİNG

İlk olarak Gabriel J. B. Arcas tarafından İzmir’de, 1902 yılında ithalatçı olarak kurulan Arkas, 1944 yılında Lucien Gabriel Arcas’ın öncülüğünde uluslararası taşımacılık alanında faaliyet göstermeye başladı.

Arkas Yönetim Kurulu Başkanı olan Lucien Arkas’ın, 1964 yılında Lucien Arkas Vapur Acenteliği’ni kurması ile firma büyüyerek, 1978 yılında Türkiye’den Avrupa’ya konteyner yüklemesini yapan ilk firma olmuştur.

Arkas, 1979 yılında anonim şirket oluşumuna yönlenip Arkas Denizcilik ve Nakliyat adıyla bütünleşmiştir.

2000’lerin başında Arkas, holding sürecine girerek bugün çatısı altında 64 şirketi bulunmaktadır.

Arkas Holding’in bugün yurt içinde 13, yurt dışında 19 ülkede, 37 ofisi (Yunanistan, İtalya, Monako, İspanya, Fransa, Portekiz, Cezayir, Fas, Mısır, Suriye, Lübnan, Libya, Irak, Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan) bulunuyor. 61 şirketi ile yurt içinde 5 binin üzerinde, yurt dışında ise 700’den fazla kişiye istihdam sağlamaktadır.