Dijital bankacılık banka şubelerinin yerini alır mı?

Bayram öncesi Türkiye’nin en büyük bir bankasının mobil şubesinin çökmesi yüzbinlerce insanın adeta kabusu olmuştu.  Söz konusu bankanın bir kaç hafta önce 1 milyon  kişiye mobilden yeni hesap açarak kırılması zor bir rekora imza atmıştı.

Ancak, çöken mobil şubenin tüm işlerini yine söz konusu bankanın personelleri fazla mesai yaparak gerçekleştirmişti.

Bu olaydan sonra Türkiye’de dijital bankacılık yeniden tartışılmaya başlandı.

DİJİTAL BANKACILIK ŞUBENİN YERİNİ ALIR MI?

ParaMedya İnstagram hesabı üzerinden yaklaşık 40 bin bankacı ile ” Dijital Bankacılık şubelerin Yerini Alır mı?” sorusunu içeren bir anket yapıldı.  Sosyal platform üzerinden aralarında üst düzey bankacıların da bulunduğu 28 bin 765 kişi yanıt verdi.

söz konusu ankette çıkan sonuç ise oldukça şaşırtıcı oldu. Soruya bankacıların sadece yüzde 15’i dijital bankacılığın şubelerin yerine geçebileceğini söyledi. Yüzde 85’lik bir bölüm ise “Hayır!” yanıtını verdi.

"/

NE AMERİKA NE İNGİLTERE SADECE TÜRKİYE’DE!

Türk bankacılık sistemi dünyadaki bir çok gelişmiş ülkelerden daha çok dijitalleşiyor. Üstün teknolojiye sahip olmalarına rağmen bu ülkeler dijital bankacılık konusunda acele etmez iken, Türkiye ise bu ülkelerden teknoloji ithal edip hızla dijitalleşiyor.

TradingPlatforms.com‘un bir analizine göre, Türkiye’nin %85 mobil bankacılık benimseme oranı, küresel olarak en yüksek orana ulaştı. Site, Küresel Tüketici Anketinden elde ettiği verilere göre ulaştığı sonuç, Türkiye’nin Almanya, İngiltere, Fransa ve Amerika gibi ülkeleri geride bıraktığı belirledi.