Otomobil satışlarında sigorta zorbalığı! Kasko yoksa otomobil de yok!

yazar:

kategori: ,

Cip krizi nedeniyle sıfır otomobil bulunamaz iken, şirketler zorunlu kasko uygulaması getirdi. 3 ay sonra teslim edilen otomobil satışında bile kaskonun kendilerinden yapılması şartı koyuyorlar.  Dışarda 5 bin lira olan kaskonun fiyatı zorunlu olunca 13 bin liraya yükseliyor.

İstanbul, Ankara ve İzmir’de neredeyse tüm otomobil bayilerinin sigorta acentesi olarak çalıştığı belirtiliyor.  İnternet üzerinde şikayetlerin dile getirildiği sitelerde zorunlu kasko sayısında artış var.

KASKO YOKSA ARAÇ DA YOK!

İstanbul’da sıfır araç için fiyatta anlaşma yaptığını ve son aşamaya gelindiğinde kasko şartının koşulduğunu belirten bir vatandaş, ” Kaskoyu bizden yapmanız lazım dediler. Tamam dedim ama bana dışarda 5 bin lira teklif aldığımız kasko için 13 bin lira fiyat çıkarttılar. İtiraz edince aracı satmayacaklarını söylediler. Zorla 3 katı fiyata yakın kasko yapmak zorunda kaldık” diye şikayet etti.

Yine Ankara’da en büyük otomobil şirketinin bayisinden son dakikada otomobil almaktan vazgeçen Nurettin S. ise , “Bende sigorta acentesiyim ve bana sundukları fiyat akıl almaz rakamlarda.  Aynı şirketten aynı kaskoyu 4 bin liraya yapabileceğimi belirtince araç satışını iptal ettiler” dedi.

BANKADA ZORUNLU KILIYOR

Öte yandan vatandaşlar , aynı kredi zorunluluğunu taşıt kredisi kullandıran bankalarda görüyor. Bankalar taşıt kredisi için trafik sigortası, kasko ve hayat sigortasını zorunlu tutuyor.