Kredi kartı ve bireysel kredide takibe düşen 4.5 milyon kişiyi kurtarma planı

Türkiye Bankalar Birliği verilerine göre, Türkiye’de yaklaşık 4.5 milyon kişi bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşmüş durumda.  Hazine ve Maliye ile Adalet Bakanlıkları bir araya gelerek yürüttükleri çalışmada son aşamaya gelindi. Yeni düzenleme birçok kredi kartı ve kredi borçları nedeni ile takibe düşen dar gelirlileri kurtarma planının  detaylarının, kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından kamuoyuna açıklanması bekleniyor.

İki bakanlığın ortak hazırladığı düzenlemede, yeniden yapılandırma dahil çeşitli formüller ele alındı. Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, iki bakanlığın yaptığı ortak çalışmayla dar gelirlilerin maddi konularda yargıya taşınan sorunlarının çözümü için bir taslak çalışma hazırlandı. Geçen hafta yapılan son toplantıda taslağa son şeklini verdiler.

Edinilen bilgiye göre çalışma; Borcundan dolayı takibe düşmüş, icralık olmuş dar gelirli tüketicileri kapsayacak. Üzerinde çalışılan düzenlemeler arasında borç öteleme, yeniden yapılandırma ve takip süresinin uzatılması da var.