Akbank Şube önünde Kuyruk

Emekliye promosyon zulmü! Yaşlı emekliler 6 saat güneşte işlem için bekliyor!

Yüzde 80’i bulan enflasyon en çok emeklileri vururken, banka promosyonları umut olmaya başladı. Yerli sermayeli özel bir bankanın emekli promosyonunu 7 bin liraya yükseltmesi yüz binlerce emeklinin bu banka şubesine akın etmesine neden oldu.

Bankanın promosyon uygulamasına başlamadan yeterince personel bulundurmaması ise tam bir skandala dönüştü. Banka şubesi önünde 40 dereceyi bulan sıcakta bekleyen emekliler zor anlar yaşıyor. Bankanın personellerinin yaz nedeniyle yıllık izninin kullanması nedeniyle personel sayısında yetersiz kaldığı belirtiliyor. Banka önünde sabah 08.30’da kuyruğa girmesine rağmen  işlemlerini saat 14.30’da ancak bitirebildiğini belirten 78 yaşındaki emekli, “Şubenin içine belirli sayıda emekli alıyorlar. Diğerleri 40 derece güneşin altında bekliyor. Madem böyle bir promosyon kampanyası yapacaktınız o zaman personel sayısını yüksek tutsaydınız. Yazık değil mi bu yaşta saatlerce güneş altında bekliyoruz”diye konuştu.

PERSONEL DE İSYANDA

Öte yandan söz konusu bankanın personeli de  isyanda. Bankanın müşteri sayısını arttırmak için yaptığı bu promosyonun yanlış zamanda yapıldığını belirten banka çalışanları, “Bir çok personel izinde ya da covid nedeniyle hasta. Az sayıda insanla hem normal müşteri işlemleri yapmaya çalışıyoruz hem de emekli promosyonu için gelen yaşlılara yardımcı oluyoruz.  Tuvalete bile gidecek zaman yok çünkü saatlerce kuyrukta bekleyen bu yaşlı insanların haklı öfkesi karşısında yapabileceğimiz bir şey yok” şeklinde konuştu.

COVİD PATLAYACAK!

Öte yandan şube önlerinde adeta izdihama neden olan kuyrukların sağlıklı bir ortam oluşturmadığı belirtiliyor. Doktorlar, şube önündeki büyük izdihamın zaten artış gösteren korona virüsü patlatabileceğini  kaydediyorlar.