Kızılbük GYO hisse

Yapanın yanına kar kaldı! Yatırımcı 11 günde yüzde 60 kaybetti

yazar:

kategori: ,

Kızılbük GYO hisse senedinde düşüş bugünde devam etti. Hisse senedindeki değer kaybı tam 11 günde yüzde 60’a ulaşırken, 28 temmuz tarihinde 96 lira olan hisse senedi bugün öğle itibariyle 28.50 TL oldu. Borsa tarihinin belki de en önemli manipülasyon ve insider trading (içerden bilgi ticareti) iddialarına rağmen halen bir soruşturma açılmadı. İşlemlerin sadece BİST tarafından incelendiği öne sürülüyor.

Şirket ile ilgili en büyük iddia ise mahkeme kararının açıklanmasından 2 gün önce hisse senedinin bir anda taban olması. Yani bazı kişilerin mahkemenin inşaat ile ilgili kararının kamuoyuna açıklanmadan öğrenip satış yaptığı iddia ediliyor.  Söz konusu kararı kimin tarafından KAP açıklamasından önce öğrenildiği ve şirketin bu açıklamayı yapmakta gecikip gecikmediği halen karanlık kalan noktalar arasında yer alıyor.

SAVCILIK DEVREYE GİRMELİ

Öte yandan finans uzmanları, söz konusu hareketin ciddi bir olay olduğu ve bunun BİST veya SPK soruşturması ile geçiştiremeyecek kadar önemli olduğunu belirtiyorlar. Uzmanlar, söz konusu işlemlerin ve olayın mali suçlara bakan Cumhuriyet Savcıları tarafından incelenmesi gerektiğini belirtiyorlar.