Rus turist sayısı çakıldı!

yazar:

kategori:

Türkiye’ye gelen Rus turist sayısı yüzde 41 düştü. Turizm şirketleri panik içinde uzun bir aradan sonra yeniden yerli tatilcilere kampanya hazırlıyorlar.
Rusya krizinin etkisi Türkiye’de yeni yeni görülmeye başlıyor. Ruble’nin değer kaybetmesi nedeniyle Türkiye’ye gelen Rus turist sayısında büyük bir düşüş yaşandı. 
Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre, yılın ilk 2 ayında kente gelen yabancı sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,9 azaldı. Rusya’dan gelenlerin sayısı ise yüzde 41 düşerek 36 bin kişiden 21 bin kişiye geriledi
YERLİ TURİST ÇARE
Turistik otel işletmecileri Avrupa ülkelerinde de yaşanan durgunluk nedeniyle pazarın iyice daralmasıyle  strateji değiştirerek yerli turistlere yönelik kampanyalar düzenleyecek. Turizmciler erken rezervasyon kampanyalarını uzatarak fiyatları ise kur artışına rağmen geçen yıl ile aynı seviyede tuttuyorlar. Ancak şu ana kadar yerli turistlerinde yeterince erken rezervasyona ilgi göstermedikleri dikkat çekiyor. Şirketlerin Nisan ayından itibaren fiyatları yerli turistlere yönelik daha cazip fiyata çekmeleri bekleniyor.