İş Bankası

İş Bankası borsanın da en büyüğü oldu! Bir yılda yüzde 239 kazandırdı

Borsa İstanbul’da yükseliş sürerken, tüm gözler Türkiye İş Bankası hisse senedine çevrildi. Bankanın hisse senedi bugün bir kez daha tavan olurken, aynı zamanda banka hisseleri arasında en çok kazandıran oldu.

Türkiye’nin en büyük özel bankası olarak da bilinen İş Bankası, son bir yılda yüzde 239 kazanç ile rekor kırdı.

Bankanın hisse senedi bir yıl önce 2.42 lirayı görür iken, bugün tavan fiyattan yani 8.20 liradan kapattı. Hisse senedi sadece bugün yüzde 9.92, son bir haftada yüzde 36 bu ay yüzde 66 bu yıl ise yüzde 162 kazandırdı. Senedin bir yıl önceki fiyatına göre kazancı ise yüzde 239 oldu.

YABANCI HER ŞEYE RAĞMEN İŞ BANKASI ALDI

Son 6 aylık bilançosu ile dikkatleri üzerinde toplayan banka aynı zamanda borsanın da lokomotifi oldu. Yabancı yatırımcı borsada bir çok hisse senedinde pozisyon kapatırken İş Bankası’nda istikrarlı bir alım yaptı.

ENDEKSİ SÜRÜKLEDİ

İş Bankası hisse senedinin tavan olması borsayı da olumlu etkiledi. Endeks hesaplamasına göre, Türkiye İş Bankası hisse senetleri  BİST-Tüm endeksi yüzde 8.858 etkilerken, BİST-100 endeksi yüzde 10.096 etkiliyor. Bankacılık hisselerinin de bulunduğu BİST-30 endeksindeki ağırlığı ise yüzde 15.068 gibi oldukça ciddi bir seviyede.